Τον ενθουσιασμό του για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη στις 7 Μαΐου, για την εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΑΕ Άρης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα των «κίτρινων» στο διαδίκτυο, ο Στεφάν Οστρόφσκι.

«Έχω τόσες αναμνήσεις. Οι αγώνες με τη Λιμόζ ή την Εθνική ομάδα απέναντι στον Άρη, στον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδας, ήταν πάντα ανταγωνιστικοί, υψηλού επιπέδου και ξεχωριστοί. Λατρεύω τους Έλληνες οπαδούς, γιατί υποστηρίζουν με ιδιαίτερη θέρμη και ένταση τις αγαπημένες ομάδες τους. Θυμάμαι την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδας το 1987. Ήταν πραγματικά απίστευτη η θέρμη και το πάθος του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκάλης ήταν απίστευτος αθλητής. Μπορούσε να σκοράρει απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο της οποιαδήποτε ομάδας. Είχε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση στο σουτ του. Μπορούσε να σκοράρει απέναντι σε γκαρντ, αλλά κι έχοντας μπροστά του έναν σκληρό ψηλό. Ακόμη και οι ψηλοί παίκτες που είχαν μεγάλα χέρια, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν, γιατί πηδούσε πολύ ψηλά. Οφείλω να πω, όμως, ότι είχε εξαιρετικούς και έξυπνους συμπαίκτες, οι οποίοι ήξεραν πού θα τον έβρισκαν, αλλά κι έπαιζαν για τον Νίκο», τόνισε ο εκ ηγετών της Λιμόζ στο παρκέ τη δεκαετία του ΄80.

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε τη δεδομένη στιγμή να βρεθεί αντίπαλος του Γκάλη, απάντησε αφοπλιστικά: «Σας παρακαλώ. Όχι άλλο! Ο Νίκος μας προκαλούσε τόσα πολλά προβλήματα, κάθε φορά που τον αντιμετωπίζαμε. Σκόραρε τόσους πολλούς πόντους. Αρκετά. Αλλά θα χαρώ πάρα πολύ να τον δω και να συζητήσουμε».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης