Tην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. για πρώτη φορά με τη σημερινή του μορφή και τέταρτη συνολικά, μετά τις κούπες του 1960, 1998 και 2002, πανηγύρισε το Σάββατο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» επικράτησε στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στη Ραμπάτ, με 2-0 σκορ της Σαν Λορέντσο και επιβεβαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, με τον οποίο ταξίδεψε στο Μαρόκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Αντσελοτι πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη και κατ’ επέκταση το τρόπαιο, χάρη στα γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 37′ και του Γκάρεθ Μπέιλ στο 51′.

Την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη πήρε η πρωταθλήτρια Ωκεανίας Οκλαντ Σίτι, η οποία στον «μικρό» τελικό που έγινε στο Μαρακές επικράτησε της Κρουζ Αζούλ με 4-2 στα πέναλτι.

Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 1-1, με τους Νεοζηλανδούς να προηγούνται στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ντε Βρις και τους Μεξικανούς να ισοφαρίζουν στο 57΄ με τον Ρόχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (88’ Βαράν), Πέπε, Μαρσέλο (44’ Κοεντράο), Καρβαχάλ, Μπέιλ, Κρόος, Χάμες, Ίσκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Σαν Λορέντσο: Τορίκο, Γιέπες (61’ Σέτο), Μερσιέρ, Μπουφαρίνι, Καλίνσκι, Καουτερίτσο, Κάνεμαν, Ορτιγόσ, Μας, Βερόν (57’ Ρομανιόλι), Μπαριέντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης