Η Skoda Ξάνθη στα κατάμεστα «Πηγάδια» νίκησε με 3-1 σκορ τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γλίτωσε τη «λαιμητόμο» του απευθείας υποβιβασμού.

Πάντως οι Ακρίτες μειονεκτούν στην τριπλή ισοβαθμία με τον Πλατανιά και τη Βέροια, κι έτσι θα διεκδικήσουν τη παραμονή τους στη Super League σε μπαράζ με τον τρίτο των πλέι οφ της Football League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ της ομάδας του Κεχαγιά τα πέτυχαν οι Σολάρι (18΄ πέναλτι, 22΄) και Μάνταλος (51΄), ενώ για το «τριφύλλι», που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 17΄, λόγω αποβολής του Κουτρουμπή με κόκκινη κάρτα, σκόραρε ο Κλωναρίδης (31’).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ακριτική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και μετά την απίστευτη ευκαιρία που έχασε στο 5΄ με το Σολτάνι, κατάφερε να προηγηθεί στο 18΄ με το πέναλτι του Σολάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπάθας είδε χέρι του Κουτρουμπή μετά από σουτ του Μάνταλου και εκτός της παράβασης που υπέδειξε απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, παρά τις έξαλλες διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων του πράσινου πάγκου.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων στο 22΄ και πάλι με τον Σολάρι (αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος), ο οποίος με γυριστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καπίνο (2-0).

Οι «πράσινοι», αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, δεν κατέθεσαν τα όπλα και στο 31΄ μείωσαν με το πλασέ του Κλωναρίδη, μετά την ασίστ του Δώνη, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.

Πάντως οι Ακρίτες, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, κατάφεραν να βρουν γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μάνταλο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή στο 51ο λεπτό, «έγραψε» το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Καπίνο, Δώνης, Κλωναρίδης

Κόκκινες: Κουτρουμπής (17΄)

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης (82΄ Σουάρες), Φλίσκας, Μάνταλος, Γούτας, Παΐτο (77΄ Κομεσίδης), Ντε Γκούζμαν, Μπέρτος, Σολτάνι, Κάλβο, Σολάρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μέντες, Δώνης, Λαγός, Ατζαγκούν (77΄ Αγγελόπουλος), Πέτριτς (23΄ Ρισβάνης), Κλωναρίδης (62΄ Γιαννίτσανης), Καρέλης.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης