O Παναθηναϊκός δεχόμενος από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, ηττήθηκε με 2-0 σκορ από τον Άγιαξ, στο τρίτο του και τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, που διεξήχθη την Παρασκευή στο «Stadio SV EPE».

Τα γκολ του «Αίαντα», ο οποίος είναι ένας εκ των πιθανών αντιπάλων του τριφυλλιού τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πέτυχαν οι Σινκγκράβεν (33′) και Ελ Γαζί (87′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους «πράσινους» σε σχηματισμό 4-3-1-2, με τον Λουντ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Μπεργκ και Καρέλη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, αριστερά στην άμυνα ήταν ο Χουχούμης, δεξιά είχε πάρει θέση ο Βέμερ. Το δίδυμο των στόπερ αποτελούνταν από τους Κουτρουμπή και Ταυλαρίδη, ενώ οι Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς ήταν η τριάδα στα χαφ.

Ο Άγιαξ πήρε από την αρχή της πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεζε ψηλά και έβαλε σε καθεστώς πίεσης την οπισθοφυλακή της ελληνικής ομάδας, με τους Μπαζούρ, Μένινγκ και Μίλικ να απειλούν, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειες τους να βρίσκουν στόχο.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου οι πράσινοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους με τον Καρέλη να βρίσκει υποδειγματικά τον Πράνιτς αλλά τον Κροάτη να σουτάρει άουτ στην πρώτη καλή στιγμή της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Άγιαξ να έχει τα ηνία, διεκδικώντας το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε για τους Ολλανδούς στο 33’, όταν οι Μίλικ και Σένε συνδυάστηκαν εξαιρετικά από δεξιά και ο Πολωνός με κοντινή προβολή νίκησε τον Κοτσόλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασίου έκανε «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα του τριφυλλιού περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Νίνη, Πέτριτς και Ατζαγκούν, οι οποίοι έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα του Αναστασίου, που κατάφερε να ισορροπήσει.

Πάντως οι πράσινοι τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια και απείλησαν ελάχιστα την εστία του Μπερ, την ώρα που ο Άγιαξ είχε ρίξει ταχύτητα καταφέρνοντας πάντως να διπλασιάσει τα τέρματά του με συρτό σουτ του Ελ Γαζί.
Παναθηναϊκός-Άγιαξ 0-2

Γκολ:
33′ Σινκγκράβεν, 87′ Ελ Γαζί

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46′ Στιλ), Βέμερ (64′ Μαρινάκης), Ταυλαρίδης (46′ Ατζαγκούν), Κουτρουμπής (69′ Θελάντερ), Χουχούμης (46′ Πέτριτς), Λαγός (64′ Δώνης), Ζέκα (79′ Β. Αγγελόπουλος), Πράνιτς, Λουντ (46′ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (46′ Νίνης), Μπεργκ (64′ Καλτσάς).

Άγιαξ: Μπερ, Τετέ, Φαν ντέρ Χορν, Ρίντεβαλντ, Ντουκς, Μπαζοερ, Σένε, Σινκγκράβεν, Μίλικ, Κλάασεν, Μένιγκ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης