Μια νέα, σύγχρονη και ανανεωμένη, όψη θα αποκτήσει η Λεωφόρος στο εγγύς μέλλον, μετά την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης της ανακαίνισης του «Απόστολος Νικολαΐδης» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΝΣ) την Πέμπτη (31/7).

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη της αναβάθμισης της Λεωφόρου, με τον Παναθηναϊκό να αποκτά μια νέα κι ανανεωμένη έδρα που αρμόζει στην ιστορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη αυτή αφορά την προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, τη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, την προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή που θα συντελεστεί στην όψη του γηπέδου, καθώς αφαιρούνται οι κολόνες που πατούσαν επάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολόνες φωτισμού, και προστίθεται πρόβολος που πάνω του θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο ελευθερώνεται ο δημόσιος χώρος. 

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.

Το γήπεδο θα ντυθεί εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στον χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αναβαθμισμένο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων.

Η αρχιτεκτονική μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη στα παρακείμενα μνημεία, τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τα έργα της αναβάθμισης της Λεωφόρου έχει εγκριθεί το κονδύλι από την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο φτάνει στα 8,6 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό καλύπτει εξολοκλήρου τα έργα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα έχουν ολοκληρωθεί ως τον Φεβρουάριο του 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης