Ο ΠΑΟΚ, αν και αγωνίστηκε από το 2ο λεπτό με 10 παίκτες επικράτησε με 1-0 της Σπάρτακ Τρνάβα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, που διεξήχθη την Πέμπτη στην Τούμπα.

Ο δικέφαλος του Βορρά πάλεψε το παιχνίδι, και μολονότι η διαιτησία σε κρίσιμες φάσεις τον αδίκησε, κατάφερε να σκοράρει με τον Λούκας, ο οποίος έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στο 82ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα έμεινε με 10 παίκτες.

Από ένα λάθος του ο Βίτορ είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα, καθώς ανέτρεψε τον αντίπαλο του σε προφανή θέση βολής κι έτσι έβαλε δύσκολα στην ομάδα του με το… καλημέρα.

Ο ΠΑΟΚ παρά τη ψυχρολουσία του αριθμητικού μειονεκτήματος από το ξεκίνημα του ματς άρχισε να πιέζει την αντίπαλό του κάνοντας ολοένα και συχνότερες τις επισκέψεις του στα καρέ της Σπάρτακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 7΄ο «δικέφαλος» του Βορρά κάλλιστα θα έπρεπει να είχε κερδίσει πέναλτι, όταν η μπάλα αποκρούστηκε από χέρι αμυντικού της Σπαρτάκ εντός περιοχής, ωστόσο ο Νορβηγός ρέφερι αγνόησε την καταφανή παράβαση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λούκας βγήκε στην αντεπίθεση στην περιοχή της Σπάρτακ Τρνάβα, με τον Ισπανό να μη συνεργάζεται με τον επερχομενο Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σλοβάκων και τον ΠΑΟΚ να σπαταλάει μία σημαντική ευκαιρία.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να προσπαθεί να κάνει το 1-0 και στο 20′ έφτασε και πάλι μία ανάσα από το γκολ, ωστόσο η μπάλα από τη γυριστή κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα, μετά το φάουλ του Κάτσε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καμενάρ.

Στο τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι έκρυβε συγκινήσεις. Στο 44′ σε αντεπίθεση των Σλοβάκων, ο Βόιτους γύρισε την μπάλα στον ολομόναχο Μίκινιτς, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και δεξιά πλάσαρε ψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λούκας από μακρινή μπαλιά του Τζαβέλα, με διπλή προσπάθεια απείλησε την εστία του Κάμεναρ που με διπλή παρομοίως επέμβαση διατήρησε την εστία του ανέπαφη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ ωστόσο η κόπωση όσο περνούσαν τα λεπτά έκαναν την εμφάνισή της.

Πάντως οι παίκτες του δικεφάλου δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν στο 82’ αφού πρώτα χρειάστηκε ο Όλσεν να δείξει τα ρεφλέξ του απομακρύνοντας δύσκολα σουτ του Σταϊνχούμπελ.

Ο παίκτης που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για το συγκρότημα του ήταν ο Λούκας, ο οποίος από ωραία μπαλιά του Μυστακίδη με σουτ νίκησε τον Καμενάρ και έγραψε το 1-0, βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε μάλιστα να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 90+1′ όταν ο Κίτσιου από κοντά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Κάμεναρ, με αποτέλεσμα το 1-0 να είναι το τελικό σκορ. ΠΑΟΚ – Σπάρτακ Τρνάβα 1-0

Γκολ: 82′ Λούκας (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Λούκας, Τζαβέλλας-Τοθ, Μίκινιτς, Bόϊτους, Σάμπο, Κάμεναρ Νίκολιτς, Γιάνετσκα.

Κόκκινες: 2′ Βίτορ (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Κίτσιου, Τζιόλης (73΄ Σαββίδης), Κάτσε, Πέλκας, Μακ (78′ Μυστακίδης), Λούκας και Κουλούρης (5′ Σκόνδρας)

Σπάρτακ Τρνάβα: Καμενάρ, Γιάνετσκα, Τότ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (19′ Στάϊνχουμπελ), Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς, Βόιτους (74′ Χάρμπα), Μίκινιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης