Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίστηκε στη σημερινή προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση και για ποσό 19,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι τις 2 Ιουνίου προβλέπεται να μπει το συγκεκριμένο ποσό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και από το ποσό αυτά τα 10.5 θα είναι μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και τα άλλα και άλλα 9 εκ. ευρώ με ομολογιακό δάνειο που θα δώσει η εταιρεία «ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη με ετήσιο επιτόκιο 0,25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΑΕ θα καταβάλλει στην εφορία 11,4 εκατ. ευρώ, τα 10,4 εκατ. ευρώ για οφειλές που έχει προς το Ελληνικό Δημόσιο και το 1 εκατ. ευρώ για ρύθμιση ενός χρέους από την εποχή που ήταν μεγαλομέτοχος ο Γιώργος Μπατατούδης.

Τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι τα 19,5 εκατ. ευρώ θα «χρησιμοποιηθούν» για μεταγραφές και για άλλα ζητήματα. Συνολικά,με αυτά τα χρήματα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης θα έχει βάλει συνολικά 62 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την μέρα της ανάληψης του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Οπως προβλέπεται και βάσει των διαδικασιών σε ότι αφορά το θέμα των χρεών στο Ελληνικό Δημόσιο, η ΠΑΕ πιθανώς την Τρίτη να κάνει αίτηση της υπαγωγής στον νέο νόμο και να προσκομίσει έγγραφο πως δεν έχει διένεξη με το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη παρούσα φάση απομένει απλώς το «ΟΚ» από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για να λυθεί ένα χρονίζον θέμα που απασχόλησε ιδιαιτέρως τον ΠΑΟΚ αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο για περισσότερο από δέκα χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης