Ο αγώνας κόντρα στη Ντιναμό Μίνσκ θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο λαμπερές βραδιές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Στην αναμέτρηση της Τούμπας έσπασαν μια σειρά από ατομικά κι ομαδικά ρεκόρ της ευρωπαϊκής ιστορίας του συλλόγου. τόσο σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο. Το paokfc.gr συγκέντρωσε τα γεγονότα για τα οποία θα θυμόμαστε για αρκετά χρόνια τη βραδιά της Πέμπτης.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

# Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του στην ευρωπαϊκή του ιστορία. 1 Νοεμβρίου του 2001 είχε επιβληθεί με σκορ 6-1 της Πρίμπραμ από την Τσεχία για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου UEFA.

#Η ομάδα ισοφάρισε το ρεκόρ παραγωγικότητας σε ένα ημίχρονο. Αντίστοιχη επίδοση είχε σημειωθεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Λοκομοτίβ Τιφλίδας, η οποία έληξε με σκορ 0-7.

#Το 4-0 με την Ντιναμό στο 28ο λεπτό είναι το πιο γρήγορο προβάδισμα με τέσσερα γκολ για ελληνική ομάδα στη Ευρώπη, αφού ξεπέρασε αυτό του ΟΦΗ που είχε καταφέρει να είναι μπροστά στο σκορ με 4-0 σε 35 λεπτά απέναντι στην Νάπρεντακ. Ακολουθούν αυτό του Παναθηναϊκού με την Ζενές Ες (37 λεπτά) και της ΑΕΚ με την Πόρτο (39 λεπτά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

#Ο Στέφανος Αθανασιάδης έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που σημειώνει χατ τρικ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Ο Κλάους έφτασε τα 4 γκολ στη φετινή διοργάνωση σε 3 αναμετρήσεις.

#Το χατ τρικ του αρχηγού της ομάδας μας είναι το τρίτο γρηγορότερο που έχει σημειωθεί στο Europa League, πίσω μόνο από αυτό του Τζέραρντ και αυτό του Κεσέρου. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ είχε χρειαστεί 15 λεπτά για να σκοράρει 3 φορές κόντρα στη Νάπολι το 2010 και ο πάικτης της Στεάουα Βουκουρεστίου την ίδια μέρα με τον Κλάους σημείωσε τρία τέρματα σε 12 λεπτά κόντρα στην Άαλμποργκ.

# Με τα τρία γκολ που σημείωσε κόντρα στους Λευκορώσους, ο Αθανασιάδης έπιασε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην κορυφή των ευρωσκόρερ του ΠΑΟΚ. Οι δύο συμπαίκτες έχουν από 14 γκολ.

#Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την συμμετοχή του κόντρα στην ομάδα από τη Λευκορωσία έφτασε τις 70 και πέρασε μόνος στην τρίτη θέση όλων των εποχών στη ιστορία του UEFA Cup και του Europa League, αφήνοντας πίσω του τον Βάλτερ Ζέγκα. Να θυμίσουμε ότι ο Σάλπι είναι και ο πρώτος Έλληνας σκόρερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

#Ντεμπούτο και μάλιστα με γκολ πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας φορ στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα του πέτυχε το γκολ νούμερο 13 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

#Ο Ράζβαν Ρατς επέστρεψε μέσω του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια και κατάφερε έτσι να φτάσει τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές.

#Ντεμπούτο στην Ευρώπη πραγματοποίησε και ο Φάνης Τζανδάρης και μάλιστα με γκολ. Ο νεαρός μέσος ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι και κατάφερε να σφραγίσει την εμφάνιση του με ένα όμορφο τέρμα στο τέλος του αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης