Tην παραμονή της πάλης στη λίστα με τα Ολυμπιακά αθλήματα για τις διοργανώσεις του 2020 και του 2024, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή ψηφοφορία της ΔΟΕ, προτιμήθηκε έναντι των σκουός, μπέιζμπολ και σόφτμπολ.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις, όταν τον Φεβρουάριο του 2013, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, για δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία, ετοιμαζόταν να θέσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων των Ελληνορωμαϊκή πάλη, το αρχαιότερο των αθλημάτων που αντλεί τις ρίζες του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ολυμπίας και ήταν στο πρόγραμμα όλων των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, αρχής γενομένης από την 1η Ολυμπιάδα που διεξήχθη το 1896 στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των 25 αθλημάτων τα οποία προτείνει να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Από αυτό απουσίαζε το άθλημα της πάλης. Η ΔΟΕ συμπεριέλαβε «το άθλημα των αθλημάτων» κατά τον Πλάτωνα, σε μία δεύτερη λίστα επιλογής με άλλα επτά αθλήματα, ένα εκ των οποίων διεκδίκησε μέσω διαγωνισμού την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Στη λίστα επιλογής εκτός από την πάλη η ΔΟΕ τοποθετήθηκε το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, το καράτε, τα πατίνια με ρόδες, το σκουός, την αναρρίχηση, το θαλάσσιο σκι με μία σανίδα και το κινέζικο γου σου κουν φου.

Τα αποτελέσματα: Η πάλη έλαβε 49 ψήφους, το Μπέζμπολ/Σόφτμπολ 24 και το Σκουός 22.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η πάλη
,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 17:05

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης