Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσγείωσε ανώμαλα στην… ελληνική πραγματικότητα τον ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες μετά την πρόκρισή του «δικεφάλου» του Βορρά στους ομίλους του Europa League.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και με τον Βελλίδη να… κατεβάζει τα ρολά, συνέτριψε με 3-1 την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που μετά τη λευκή ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ξάνθη, απέτυχε να πάρει την πρώτη της νίκη στους Ζωσιμάδες, όπου σημειωτέον είχε συντριβεί και πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πετράκη άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Μανιά, στο 51′ ο Σάμπο με αυτογκόλ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, ενώ ο Τσάβες στο 75′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΣ.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 62′, λόγω της αποβολής του Ζάιρο, ήταν να μειωσει στο 90+2′ με τον Βίτορ. Μάλιστα ο «δικέφαλος» του Βορρα λίγο έλειψε να δεχτεί και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν Σαπαλίδης είχε δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο ΠΑΟΚ έψαχνε στους Ζωσιμάδες την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά τη λευκή ισοπαλία με την Ξάνθη, ωστόσο είδε το παιχνίδι στα Γιάννενα να… στραβώνει γι’ αυτόν πολύ νωρίς.

Από μία κάκιστη έξοδος του Όλσεν στο 4ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά, ο Μανιάς έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου, ο οποίος σημειωτέον έχασε το «τρίποντο» στην πρεμιέρα στις καθυστερήσεις απέναντι στη Βέροια.

Δυο λεπτά αργότερα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζήτησαν για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι από τον Μπέριο μετά από γύρισμα του Ζάιρο, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο δικέφαλος του Βορρά άρχισε να πιέζει τους γηπεδούχους, είχε δύο ευκαιρίες με τον Πέλκα στο 16’ (σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ) και τον Ζάιρο στο 22’ (η κεφαλιά του πέρασε άουτ), ωστόσο δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πολιορκεί τα καρέ του ΠΑΣ, βρίσκοντας ωστόσο απέναντί του έναν εξαιρετικό Βελλίδη, ο οποίος αποδείχθηκε πραγματικός… κέρβερος για την εστία του.

Ο Πέλκας στο 31′ έκανε ωραία ενέργεια αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βίτορ έκανε τακουνάκι όμως ο Στρούνα κατάφερε πάνω στην γραμμή να διώξει.

Ο πορτιέρε των γηπεδούχων επενέβη για ακόμη μία φορά σωτηρία στο 34’ στο τετ α τετ με τον Ρικάρντο Κόστα, κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 46′ ο Μανιάς σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 51′ οι γηπεδούχοι πήραν «αέρα» δύο τερμάτων με το αυτογκόλ του Σάμπο έγινε το 2-0.

Ο Ιλιτς γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Σλοβάκος αντί να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είδε τα πράγματα να γίνονται γι’ αυτόν ακόμη χειρότερα στη συνέχεια, καθώς στο 62ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, λογω της αποβολής του Ζάιρο (σήκωσε τον αγκώνα του και χτύπησε έναν αντίπαλο στον αέρα).

Στο 69′ το εντυπωσιακό σουτ του Πέλκα δεν είχε ευτυχή κατάληξη αφού ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 75′ ο ΠΑΣ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έφτασε κόντρα στη ροή του ματς στο 3-0 μετά από σουτ του Τσάβες.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας πετάξει «λευκή πετσέτα» στον αγωνιστικό χώρο κινδύνεψε να δεχτεί και τέταρτο γκολ στο 91′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων, ο Σαπαλίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Όλσεν.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν να μειώσει με τον Βίτορ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, το οποίο σημειωτέον ήταν και το πρώτο τέρμα της στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-1

Κίτρινες: Τσάβες, Φερφελής – Κάτσε, Σάμπο

Κόκκινες
: Ζάιρο (2η κίτρ. 62΄)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπεριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ίλιτς (Γιάκος 71′), Τσάβες (Σαπαλίδης 86′), Ακόστα, Μανιάς (Φερφελής 79′)

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Σάμπο (Ροντρίγκες 60′), Πέλκας, Ζάιρο, Μακ (Μυστακίδης 70′)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης