Διακόπηκε λόγω επεισοδίων η αναμέτρηση της Σενεγάλης με την Ακτή Ελεφαντοστού, στο Ντακάρ, για την προκριματική φάση του Κόπα Άφρικα 2013.

Οπαδοί των γηπεδούχων άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα, διαμαρτυρόμενοι για την εμφάνιση των «λιονταριών», με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να κάνει χρήση δακρυγόνων. Ο διαιτητής διέκοψε οριστικά τον αγώνα-ρεβάνς των δύο ομάδων, περίπου 14 λεπτά πριν από τη λήξη και αφού είχε προηγηθεί 40λεπτη διακοπή. Ως εκείνο το σημείο η Ακτή Ελεφαντοστού προηγείτο 2-0, χάρη σε ισάριθμα γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την οριστική διακοπή δυνάμεις ασφαλείας συνόδευσαν τις δύο ομάδες κατά την έξοδό τους από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» ότι 5-6 άτομα μεταφέρθηκαν με φορεία εκτός του γηπέδου μετά τα επεισόδια, ενώ, ύστερα από την οριστική διακοπή, εκατοντάδες φιλάθλων της Ακτής Ελεφαντοστού παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο γήπεδο υπό την προστασία της αστυνομίας, καθώς οι συμπλοκές συνεχίζονταν στους δρόμους εκτός του σταδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης