Στην απειρία της διαπραγματευτικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταλόγισε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, την ευθύνη για την αποτυχία ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Νταβίντ Ντε Χέα.

Η διάσημη ισπανική ομάδα πάλεψε έως την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου για την απόκτηση του Ισπανού διεθνή τερματοφύλακα, προσφέροντας περίπου 40 εκατ. ευρώ και τον Κέιλορ Νάβας ως αντάλλαγμα, αλλά οι επαφές δεν προχώρησαν. Ο Πέρεθ εξήγησε το γιατί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ δεν ήταν έμπειροι σε τέτοιες διαπραγματεύσεις. Δεν πιστεύω πως είχαν κακές προθέσεις, αλλά ήταν άπειροι και δεν μπόρεσαν να εξετάσουν όσο γρήγορα απαιτούσαν οι περιστάσεις τα συμβόλαια, που τους είχαμε προτείνει», τόνισε ο πρόεδρος της Ρεάλ σε τηλεοτικό σταθμό και συμπλήρωσε: «Είχαμε συμφωνήσει, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η μεταγραφή δεν έγινε. Η Γιουνάιτεντ ευθύνεται γι’ αυτό.»

Σύμφωνα με τον Πέρεθ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, μετά από μία γρήγορη συμφωνία, οι δύο ομάδες άρχισαν να μελετούν τις λεπτομέρειες στις 13:39 (ώρα Ισπανίας), αλλά έως τις 21:43, οι Αγγλοι δεν είχαν μελετήσει τις τροποποιήσεις των συμβολαίων, μολονότι η Ρεάλ τις είχε ήδη αποδεχθεί. Ακολούθησαν λεπτά αγωνίας. Με τις υπογραφές των Κέιλορ Νάβας και Νταβίντ Ντε Χέα, η Ρεάλ έστειλε τα συμβόλαια στις 23:32 (ώρα Ισπανίας) και η Γιουνάιτεντ κατέληξε σε συμφωνία με τον Νάβας στις 23:53.

Η Ρεάλ υποστηρίζει ότι η Γιουνάιτεντ έστειλε το συμβόλαιο του Ντε Χέα στις 00:00, οι Μαδριλένοι το έλαβαν δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και δεν μπορούσαν να το καταθέσουν στην FIFA, καθώς δεν ήταν δυνατό να επικυρωθεί. «Ολα χάθηκαν για λίγα λεπτά», τόνισε απογοητευμένος ο Πέρεθ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης