Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες της επίθεσης της αστυνομίας της Πορτογαλίας σε πατέρα ενός εννιάχρονου μικρού παιδιού, κατά τη διάρκεια αγώνα της Μπενφίκα.

Οι «Αετοί» πανηγύρισαν την εξασφάλιση του πρωταθλήματος Πορτογαλίας, με την ισοπαλία 0-0 με την Γκιμαράες, ωστόσο, στην συνέχεια, ξέσπασαν επεισόδια οπαδών με την Αστυνομία. Σε μία απίστευτη ένδειξη… δύναμης, άνδρες ασφαλείας χτύπησαν μπροστά στα μάτια του 9χρονου παιδιού του, τον Ζοσέ Μαγκαλάες, αλλά και τον παππού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζοσέ Μαγκαλάες μίλησε για αυτή την τραυματική του εμπειρία και συγκλόνισε, λέγοντας πως το παιδί του πίστεψε μετά το συγκεκριμένο συμβάν πως εκείνο ευθύνεται, επειδή του ζήτησε να πιει λίγο νερό, λόγω της ζέστης που επικρατούσε εκείνη την ημέρα στη χώρα της Ιβηρικής.

«Ήρθε ο αστυνομικός και μας ρώτησε τι κάνουμε εκεί, γιατί ήμασταν εκεί, εκτός του γηπέδου. Του εξήγησα ότι ήταν αδύνατον να μπούμε μέσα λόγω της ζέστης, ότι το παιδί δεν ένιωθε καλά και ότι έπρεπε να βγούμε», ανέφερε αρχικά ο άτυχος πατέρας και πρόσθεσε:

«Διδάσκουμε στα παιδιά να βλέπουν τους αστυνομικούς ως φίλους και γι’ αυτό αντέδρασαν. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Το μόνο που μου είπε ο Γκονζάλο ήταν: “Μπαμπά, αν δεν διψούσα δεν θα είχαμε πρόβλημα”. Γι’ αυτό υπέδειξε τον εαυτό του ως υπεύθυνο. Επειδή ζήτησε νερό και φύγαμε απ’ το γήπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης