Με τον Νίκο Γκάλη να κάνει το τζάμπολ, δόθηκε σήμερα το απόγευμα η εκκίνηση σε φιλικό παιχνίδι, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στο (σχεδόν γεμάτο) Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στην ομάδα του συλλόγου των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και σε αυτήν της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Νομού Θεσσαλονίκης.

Η αναμέτρηση διοργανώθηκε για τη στήριξη, μέσω συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Στην παρουσίαση των δύο ομάδων, κάθε παίκτης έδωσε δώρο σε ένα από τα 40 παιδιά που φιλοξενούνται στο Χωριό, όπως έκανε και ο προπονητής της ομάδας των Βετεράνων (παίρνοντας μάλιστα αγκαλιά την πιτσιρίκα που τον πλησίασε), Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Νίκος Γκάλης εμφανίστηκε στο γήπεδο με πολιτική περιβολή λέγοντας χαριτολογώντας ότι δεν μπορεί να παίξει, λόγω τραυματισμού στο… τάβλι. Για την εκδήλωση σχολίασε: «Ο σκοπός είναι μεγάλος. Συγχαρητήρια στην Αστυνομία, στους συναθλητές μου. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνά, να ερχόμαστε και να βοηθάμε τα μικρά παιδιά όσο μπορούμε. Θυμόμαστε τα παλιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παλιά. Ό,τι έγινε στο γήπεδο, έγινε. Είμαστε όλοι μια παρέα, είμαστε φίλοι… Θέλω να πιστεύω ότι βοηθήσαμε, στα δικά μας χρόνια, τα παιδιά να φύγουν από τα άσχημα και να μπουν στα γήπεδα. Ο,τι μπορούμε να κάνουμε τώρα, θα το κάνουμε». Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είπε: «Εχουμε αποδείξει ότι έχουμε μέλλον. Από τότε που σταμάτησε η μεγάλη παρέα, το μπάσκετ συνεχίζει και δίνει διακρίσεις. Είναι στο πετσί του Έλληνα το μπάσκετ, του ταιριάζει… ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, με τη σειρά του, τόνισε: «Κερδίσαμε από το μπάσκετ πάρα πολλά, όχι μόνο οικονομικά, αλλά σεβασμό και αγάπη. Στη ζωή πρέπει όλα αυτά να τα ανταποδίδεις. Παίξαμε φιλικά σε όλη την Ελλάδα, μαζεύουμε για τα μικρά παιδιά ό,τι μπορεί ο καθένας. Μαζεύουμε και τους πατεράδες που έρχονται με τα παιδιά τους και λένε ότι μεγάλωσαν μαζί μας… Έτσι δημιουργούμε μια νέα γενιά φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα. Τα μικρά παιδιά θα πρέπει να έρχονται σε ένα γήπεδο, που δε θα βρίζει κανένας και θα είναι ένα σόου».

Εν συνεχεία ο «ξανθός» επισήμανε: «Με συγκινεί που κάθομαι σε πάγκο σε αυτό το γήπεδο. Νομίζω ότι ορισμένα από τα παιδιά που έχω σήμερα στην ομάδα μου μπορούν να παίξουν ακόμα στην Α1, τους το έχω πει. Οταν κάποιος το αποφασίσει, εδώ είμαστε. Ο Γκάλης δεν ήρθε για να παίξει, χαίρομαι που είναι εδώ. Είμαι εν ενεργεία προπονητής, για να ψάξω ομάδα, δεν ψάχνω. Στη ζωή δεν προγραμματίζεις πράγματα. Θέλω να είμαστε, πάνω απ’ όλα, υγιείς…» .

Με αθλητική περιβολή, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, δήλωσε: «Χαίρομαι για όλο τον κόσμο που είναι σήμερα εδώ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για ένα πολύ σοβαρό σκοπό», λόγια που ενίσχυσε ο Ευθύμης Ρεντζιάς αναφέροντας: «Είμαστε εδώ για μια σπουδαία πρωτοβουλία που είχε η Ενωση Αστυνομικών. Πρέπει να βοηθάμε όπου μπορούμε».

Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκαν από τη Διεθνή Ενωση Αστυνομικών οι Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Νίκος Γκάλης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Λευτέρης Κακιούσης.


Τα δεκάλεπτα:
23-29, 37-49, 54-68, 64-87

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Μάκης Κανέλλης): Λουλουδιάδης 5, Προδρομίδης 4, Γαλανίδης, Τουβεντζίδης 9, Κουργιαννίδης, Τσαβλίδης 5, Μυλωνίδης 7, Κουροτζίδης 8, Τσιάτσος 2, Τουρουτουτούδης 13, Βέρρας 4, Ζαχαρίογλου, Γεωργίου, Κακάκης 2, Πασχαλούδης, Ιωαννίδης 5, Χυτόπουλος, Τσιτσινάκης, Υφαντίδης, Κουρέλας

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ (Γιάννης Ιωαννίδης):
Παπαλουκάς 7, Κακιούσης, Κωνσταντινίδης, Πρέλεβιτς 17 (3), Γιαννουζάκος, Λιαδέλης 5, Γαλακτερός 8, Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής 18, Λάππας 4, Ρεντζιάς 6, Γιαννούλης 12, Μπουντούρης 3 (1), Χρυσανθόπουλος 5 (2), . Μασλαρινός Γ.,

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης