Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε στο κανάλι της Ευρωλίγκας και αναφέρθηκε στους στόχους και στη φετινή δομή του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, ο Σέρβος χαρακτήρισε πρόκληση για τον ίδιο να μην αφήσει τον Διαμαντίδη να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Αρχικά ο Τζόρτζεβιτς μίλησε για την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό: «Δεν υπάρχει κάτι να προσθέσεις. Όταν έχεις την ευκαιρία και την πρόταση από μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να το σκέφτεσαι πολύ. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, πρόκειται για μια ομάδα με τεράστια ιστορία, μεγάλα ονόματα και πολλούς τίτλους. Μέσα στη σεζόν είχα την ευκαιρία να πάω σε κάποιες ομάδες, όμως ήθελα να συγκεντρωθώ στην Εθνική Σερβίας, τους παίκτες της και τις μεταξύ μας σχέσεις. Τώρα ήταν καλή στιγμή για να μένα, για να προπονήσω μια ομάδα. Είναι μια ωραία πρόκληση, σε μια εξαιρετική ομάδα. Δουλεύω με καλούς ανθρώπους, προπονώ μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μαθαίνω από μερικούς από αυτούς, όπως από τον Διαμαντίδη. Άλλη μια πρόκληση είναι να μην τον αφήσω να σταματήσει το μπάσκετ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Ραντούλιτσα και Κούζμιτς, σχολίασε: «Ο Μίροσλαβ και ο Όγκνιεν είναι ένα εξαιρετικό δίδυμο “πενταριών” που αλληλοσυμπληρώνονται. Εξαιρετικοί άνθρωποι, με ταλέντο στην επίθεση. Το ταλέντο του Μίροσλαβ είναι απίστευτο, καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι. Ο Όγκνιεν είναι ακόμα σε διαδικασία που μαθαίνει. Προσπαθεί να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Έρχονται και οι δύο από την Εθνική ομάδα, ξέρουν τι ζητάει ο κόουτς από εκείνους και τους είναι πιο εύκολο να ξεκινήσουν σε μια νέα ομάδα. Στην ουσία δεν είναι νέοι, γιατί όσα κάνουμε δεν είναι καινούργια. Είναι διαφορετικοί παίκτες και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Ο ένας είναι καλύτερος στην άμυνα, ο άλλος είναι πιο δυνατός στην επίθεση. Είναι μια ωραία πρόκληση για εμάς να δουλεύουμε τους δυο τους και θέλουμε να τους κάνουν να ωριμάσουν και να βελτιωθούν τόσο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την εθνική Σερβίας».

Για τους έμπειρους και τους νέους παίκτες της ομάδας είπε: «Είναι εξαιρετικοί δάσκαλοι. Ο τρόπος που μιλούν με τους υπόλοιπους παίκτες και με όλους εμάς είναι απίστευτος και όλοι το εκτιμούμε αυτό. Είμαι σίγουρος πως έχουν πολλές ιστορίες να μας πουν και να διδάξουν όλους τους παίκτες τι σημαίνει να είσαι μέλος του Παναθηναϊκού. Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει, γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό δεχθήκαμε την πρόταση και την πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι. Όλοι ανυπομονούν να ακούσουν από τον Μήτσο και τον Φώτση ό,τι έχουν να πουν. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε. Όλοι συμπεριλαμβανομένου και του κόουτς».

Στη συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για τον όμιλο της Ευρωλίγκας: «Κάθε γκρουπ έχει τις δυσκολίες του. Τα ταξίδια είναι δύσκολα για εμάς. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η πρόκληση. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας από την αρχή ως το φινάλε. Ο όμιλος δεν χωρά λάθη. Ελπίζω πως θα κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη αυτή τη σεζόν. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η δίψα για την νίκη εξίσου μεγάλη. Νομίζω πως ήδη έχουμε δημιουργήσει καλή χημεία και κατανόηση μεταξύ μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, γιατί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της ομάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ρωτήθηκε για την προσαρμογή των νέων παικτών: «Κάθε παίκτης στην καριέρα του θέλει να του δοθεί μια ευκαιρία σαν αυτή. Βήμα – βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, μέρα με την μέρα, πρέπει να εξελίξουν το παιχνίδι τους και να είναι σίγουροι για το τι μπορούν να δώσουν. Έτσι είναι ο σύλλογος. Δεν είναι απαραίτητο πως πάντα πρέπει να κάνεις το καλύτερό σου παιχνίδι. Μερικές φορές τα λιγότερα είναι… περισσότερα. Η ομάδα και οι παίκτες είναι τόσο δυνατοί που μερικές φορές, ίσως και πάντα να συμβαίνει αυτό σε δυνατές ομάδες, τα λιγότερα είναι… περισσότερα. Αυτό είναι κάτι που έμαθα στην Μπαρτσελόνα ως παίκτης. Είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Εγώ δεν ήμουν συνηθισμένος σε τέτοιες ομάδες στο παρελθόν. Πήγα εκεί και το έμαθα από τον κόουτς Αΐτο (σ.σ. Ρενέσες). Αυτό είναι κάτι που όσοι παίζουν σε μεγάλες ομάδες πρέπει να καταλάβουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης