Την επανάληψη του αγώνα της 9ης αγωνιστικής με τη Λεβερκούζεν θα ζητήσει η Χοφενχάιμ, καθώς όπως διαπιστώθηκε από το βίντεο το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Κίσλινγκ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού η μπάλα μπήκε στα δίχτυα από την εξωτερική τους πλευρά.

Τα διαιτητικά λάθη στην Μπουντεσλίγκα είναι λίγα και στο παρελθόν το πρωτάθλημα δεν έχει απασχολήσει τον κόσμο και πολύ περισσότερο τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα με διαιτησίες… τύπου Μπριχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός (σ.σ.: διεθνής της UEFA) ρέφερι μέτρησε ως γκολ την κεφαλιά του Κίσλινγκ στο 71ο λεπτό, τη στιγμή που η μπάλα ήταν άουτ. Με αυτό τον τρόπο έγινε το 2-0 και οι «ασπιρίνες» πήραν τελικά τη νίκη με 2-1 και προσωρινά πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των γηπεδούχων, κανένας από τους «άρχοντες» της αναμέτρησης δεν αντιλήφθηκε το λάθος. Το βίντεο του αγώνα, όμως, δείχνει ξεκάθαρα ότι η μπάλα μπήκε στα δίχτυα από την εξωτερική τους πλευρά, από μια τρύπα που υπήρχε, κάτι που ο Μπριχ και οι συνεργάτες του όφειλαν να το είχαν παρατηρήσει νωρίτερα στον σχετικό έλεγχο που γίνεται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα στις δύο εστίες.

Όπως είναι λογικό, έχει προκληθεί σάλος στη Γερμανία με τη φάση που έκρινε ουσιαστικά το ματς. Θεωρείται βέβαιο ότι οι άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας θα ζητήσουν την επανάληψη του αγώνα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο γερμανικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από 20 χρόνια και συγκεκριμένα την περίοδο ’93-’94, η Μπάγερν είχε επικρατήσει με 2-1 της Νυρεμβέργης στο Μόναχο με γκολ του Τόμας Χέλμερ. Ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, καθώς ο παίκτης των Βαυαρών έστειλε την μπάλα άουτ και προς γενική κατάπληξη ο ρέφερι του παιχνιδιού έδειξε… σέντρα! Τότε οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της φιλοξενούμενης ομάδας «έπιασαν τόπο» και το παιχνίδι επαναλήφθηκε (η Μπάγερν διέλυσε τη Νυρεμβέργη με 5-0). Έχοντας αυτό το δεδικασμένο στα χέρια τους, οι ιθύνοντες της Χοφενχάιμ περιμένουν ότι και στη δική τους περίπτωση θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης