Απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή στα στημένα ζήτησε στο σημερινό παιχνίδι με τη Μίντιλαντ (21:00 OTEsport1),  ο Γιάννης Αναστασίου στην ομιλία του προς τους παίκτες, ενώ τους τόνισε ότι είναι καλύτεροι αλλά πρέπει να το δείξουν και στο γήπεδο.

Το ευρωπαϊκό του πρεστίζ και τα οικονομικά οφέλη επιβάλλουν στον Παναθηναϊκό να θέσει τις βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας τεχνικός διέκρινε τη δυσκολία της Μίντιλαντ να βγάλει σωστά τη μπάλα από την άμυνα όταν ο αντίπαλος πρεσάρει ψηλά. Γι’ αυτό και έχει δώσει εντολή να γίνει ψηλά το πρέσινγκ, πιο ψηλά και από τη ρεβάνς με τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για την επιλογή σχήματος με δύο επιθετικούς αλλά και της χρησιμοποίησης του Ατζαγκούν που τρέχει περισσότερο από τον Ντίνα χωρίς τη μπάλα στην κατοχή του.

Επίσης ο Αναστασίου παρατήρησε ότι η Μίντιλαντ προσπαθεί μονίμως να φύγει γρήγορα στην αντεπίθεση, έχοντας δουλέψει πολύ τις κινήσεις κάθε παίκτη μόλις αλλάξει η κατοχή μπάλας και περάσει σε πόδια παικτών της δανέζικης ομάδας. Εξ ου και έχει ζητήσει από τους παίκτες του να κυκλοφορούν με υπομονή και σιγουριά τη μπάλα, ιδιαίτερα σε φάση ανάπτυξης από την άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα η παρουσία στα μετόπισθεν του Ντέιβιντ Μέντες θα βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Ήταν κάτι που πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης.Στην ενδεκάδα με σχηματισμό 4-4-2 αναμένεται να βρεθούν οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης