Οι συντελεστές της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη», με επικεφαλής τη σκηνοθέτιδα και πρωταγωνίστρια, Μιμή Ντενίση βρέθηκαν εχθές στο γραφείο του δημάρχου Νέας Σμύρνης, Σταύρου Τζουλάκη, δηλώνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες «Historic RunΤρέχοντας στην Ιστορία»που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015 , στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός αφιερωμένο στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική συνείδηση των κατοίκων της, ένας αγώνας μνήμης και ιστορικής κληρονομιάς , με σκοπό την ανάδειξη της παράδοσης των αλησμόνητων πατρίδων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, και η σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια της παράστασης “Σμύρνη μου αγαπημένη”, Μιμή Ντενίση, συναντήθηκαν, αναδεικνύοντας τον κοινό τους σκοπό για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, ενώνοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘Όπως ανέφερε ο κ. Χατζατουριάν, «είναι μεγάλη τιμή, αλλά και τύχη για εμάς που ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στηρίζεται από τη συγκεκριμένη παράσταση η οποία αποτελεί σημείο-αναφοράς για τη Σμύρνη. Η σκέψη για τον Αγώνα υπάρχει εδώ και χρόνια και φέτος καταφέραμε σε συνεργασία και με την υπεύθυνη αθλητισμού του Δήμου μας, Ιωάννα Καριοφύλλη, να τον κάνουμε πραγματικότητα, παντρεύοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορία και την παράδοση της πόλης μας.»

Η κυρία Ντενίση επεσήμανε από την πλευρά της ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε γιατί οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστορία της Σμύρνης πρέπει να μας συγκινεί και να μας κινητοποιεί. “Γι’ αυτό έχουμε αγαπήσει τόσο και το έργο”, ανέφερε, “ βλέποντας τη χαρά και τη συγκίνηση του κόσμου. Εδώ έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με ένα θεατρικό γεγονός, αλλά και με ένα γεγονός κοινωνικό και πολιτικό.”

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, υπερθεμάτισε, λέγοντας ότι «πραγματικά η παράσταση έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο είχαμε την πρόθεση να τη συνδέσουμε με τον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες ο οποίος γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Καριοφύλλη κάλεσε όλους τους ηθοποιούς να συμμετάσχουν στον Αγώνα ο οποίος -όπως είπε- είναι ένα σημαντικό δρομικό γεγονός για τη Νέα Σμύρνη, για το οποίο “θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας”.
Ο Κώστας Βουτσάς ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να τρέξει στον Αγώνα, ανέφερε ότι η παράσταση, η οποία αποτέλεσε πέρυσι τεράστια επιτυχία, θα βρεθεί μετά το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στην Τουρκία, στη Γερμανία και στην Αμερική.

Μεταξύ των ηθοποιών που βρέθηκαν επίσης στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης ήταν ο Τάσος Χαλκιάς, η Χριστίνα Αλεξανιάν και η Κατερίνα Γερονικολού. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης φωτογραφήθηκαν με τα συλλεκτικά μπλουζάκια του Αγώνα, με ειδικό σχέδιο του γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Τη στήριξή του στον Αγώνα δήλωσε και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η πρόεδρος του οποίου, Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε ότι «θα στηρίξουμε τον Αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και θα βοηθήσουμε στη διάδοση του αθλητισμού στη νεολαία. »

Για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει για πρώτη φορά τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” στις 4 Οκτωβρίου 2015, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του δήμου Νέας Σμύρνης, το Σύλλογο Αθλούμενων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεολαίας Ερυθρού Σταυρού και τον Πανιώνιο Π.Γ.Σ.Σ.

 Η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, www.neasmirnihistoricrun.gr, λειτουργεί από τις 15/6/2015 για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, των φορέων και των εταιρειών που υποστηρίζουν την προσπάθεια. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα, αλλά και στα γραφεία του Αθλητικού Tμήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924 Email: politistikosorg@yahoo.gr



Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης