Την πεποίθησή του ότι έφτασε η ώρα για να επιστρέψει στον «θρόνο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague o Νέναντ Κρστιτς.

Ο Σέρβος σέντερ παράλληλα μίλησε για το περυσινό «κάζο» που υπέστη η ομάδα του από τον Ολυμπιακό στον τελικό της διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν «εκδίκηση» από τους Πειραιώτες στον φετινό μεταξύ τους ημιτελικό, στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για τον στόχο της κατάκτησης της Ευρωλίγκας: «Ήταν πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στο Final 4. Όχι μόνο για τον τρόπο που χάσαμε πέρυσι στον τελικό, αλλά γιατί πάντα είναι στόχος της ΤΣΣΚΑ να φτάνει στο Final 4. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ θα έχει φιλοδοξίες για το Final 4 για πολλά χρόνια ακόμη. Πιστεύω πως είναι η ώρα της ΤΣΣΚΑ να ξαναπάρει τον τίτλο. Μετά το 2008, η ομάδα έχει χάσει δύο φορές το τρόπαιο στην τελευταία κατοχή. Αν υπάρχει κάρμα, ίσως είναι ώρα να μας ξεπληρώσει. Ελπίζω να γίνει αυτό φέτος».

Για το περσινό πάθημα στον τελικό: «Είναι φυσιολογικό εμείς που ήμασταν πέρυσι στην ομάδα να το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας. Για μένα η ήττα από τον Ολυμπιακό πέρσι ήταν η πιο σκληρή στην καριέρα μου. Τώρα είναι πώς θα το διαχειριστείς. Αν δηλαδή θα γίνει έξτρα κίνητρο ή θα μετατραπεί σε φόβο μήπως επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Εγώ προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω σαν κίνητρο για να αποδείξουμε σε όλους πως απλώς ήταν μια κακή στιγμή και πως αξίζαμε την πρώτη θέση πέρσι. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει πέρσι, αλλά έτσι είναι τα Final 4. Βλέπω το φετινό σαν μια ευκαιρία να πάρουμε ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για την περσινή ήττα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πώς περιμένει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα το ξεκίνημα θα είναι νευρικό γιατί διακυβεύονται πολλά. Θα είναι ένα σκληρό ματς, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν καλή άμυνα για να πάνε σε χαμηλό σκορ. Δεν έχουμε τεθεί αντιμέτωποι φέτος. Είναι σίγουρα δύσκολο να παίζεις νοκ άουτ ματς, όπου δεν θα έχεις δεύτερη ευκαιρία».

Για την αντιμετώπιση του Σπανούλη: «Είναι ένα από τα “κλειδιά” του αγώνα να περιορίσουμε τον Σπανούλη, αλλά δεν συμφωνώ με το ότι αν κλείσουμε τον συγκεκριμένο παίκτη ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να παίξει καλά. Το είδαμε και πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή απέναντί μας βασιζόμενος σε κάποιους άλλους παίκτες. Ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου είχαν πετύχει κάποια τρίποντα και μετά μπήκε ο Σπανούλης. Σίγουρα είναι ο ηγέτης τους και θα ήταν σημαντικό για μας να τον σταματήσουμε, αλλά δεν είναι το μοναδικό “κλειδί” του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την έκπληξη ακόμη και χωρίς να παίζει καλά ο Σπανούλης».

Για τα πλεονεκτήματα της ΤΣΣΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει κοντούς παίκτες στη ρακέτα, όπως ο Χάινς και ο Πάουελ, που όμως παίζουν καλά και μπορούν να απειλήσουν με πικ εν ρολ ή και με σουτ, ειδικά ο δεύτερος. Σε μια σειρά play offs τα ύψη θα ήταν πλεονέκτημα για μας, αλλά σε ένα μόνο ματς ο Ολυμπιακός μπορεί να ετοιμαστεί για να μας αντιμετωπίσει. Βλέπω το πλεονέκτημά μας στον ομαδικό τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε αποδείξει πως όταν παίζουμε σαν ομάδα, με καλή κυκλοφορία, πολλές ασίστ και βοήθειες στην άμυνα, μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης