Για το γκρουπ F στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην 6η αγωνιστική του Champions League το βράδυ της Τετάρτης.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι επί του παρόντος στην κορυφή του ομίλου F με 13 πόντους σε 5 αγώνες, ενώ η ομάδα της Μαδρίτης είναι 2 βαθμούς πίσω της. Και οι δύο ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση, ενώ οι δύο άλλες ομάδες, Sporting CP και Λέγκια Βαρσοβίας δεν έχουν καμία πιθανότητα να τις πιάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Los Blancos με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ισοπαλία που πήραν στο El Clasico με γκολ στο τελευταίο λεπτό πάλι από τον Σέρχιο Ράμος, παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους, στην κορυφή της La Liga και θα προσπαθήσουν την Τετάρτη να κερδίσουν την Μπορούσια Ντόρτμουντ για να… πατήσουν κορυφή και στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μια ισοπαλία από την άλλη θα ήταν ό,τι έπρεπε για την Ντόρτμουντ προκειμένου να κρατήσει την πρώτη θέση και να έχει στη συνέχεια καλύτερη κλήρωση, ενώ η Ρεάλ θα πρέπει να κερδίσει για να ξεπεράσει τους… γίγαντες της Bundesliga.

Το «head-to-head» υποδηλώνει, πάντως, ότι οι Los Blancos είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 2-2 στο πρώτο ματς στο Westfalenstadion (επίσημη ονομασία Signal Iduna Park).

Κριστιάνο Ρονάλντο και Βαράν σκόραραν για τη Ρεάλ (οι Μερένγκες είχαν προηγηθεί 2 φορές), ενώ Aubameyang και Αντρέ Σίρλε σημείωσαν τα γκολ για την Ντόρτμουντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αήττητη σε 5 εντός έδρας αγώνες της εναντίον της Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας 4 από αυτούς. Οι τελευταίες δύο νίκες της επετεύχθησαν με μηδέν παθητικό.

Επιπροσθέτως, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα… απίστευτο ρεκόρ στην έδρα της με γερμανικές ομάδες, αφού έχει κερδίσει στις 22 από τις 29 συνολικά αναμετρήσεις, με 4 να καταλήγουν στην ισοπαλία, ενώ έχει δεχθεί μόνο 3 ήττες.

Η Ντόρτμουντ, από την άλλη πλευρά, κατάφερε να πάρει μόλις 1 νίκη από τις 11 επισκέψεις της στην Ισπανία, απέναντι σε ομάδες της LaLiga, ενώ έχει αποσπάσει 4 ισοπαλίες και έχει δεχθεί 6 ήττες.

Η Ντόρτμουντ είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν με μια σειρά από τραυματισμούς βασικών παικτών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι και πάλι χωρίς το αστέρι της, Γκάρεθ Μπέιλ, αλλά είναι μια ομάδα ικανή να προσαρμόζεται σε κάθε είδους συνθήκη, καθώς διαθέτει περιφερειακούς παίκτες με αξία, όπως οι Λούκας Βάσκες και Μάρκο Ασένσιο, οι οποίοι έχουν δείξει ότι μπορούν να «χωρέσουν» στην αρχική ενδεκάδα.

Στο μεταξύ, παρά τις πρόσφατες άσχημες εμφανίσεις του, ο Καρίμ Μπενζεμά μάλλον θα είναι και πάλι στο αρχικό σχήμα της Ρεάλ.

Ο Πέπε ίσως παίξει στη θέση του Βαράν, ενώ είναι δεδομένο ότι μετά την εμφάνισή του στο El Clasico ο Κασεμίρο θα είναι βασικός και ο Ίσκο ενδεχομένως να παίξει ως αλλαγή.

Το μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ είναι ο Aubameyang, με τρία γκολ στη διοργάνωση.

Στα τελευταία 10 παιχνίδια, η Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει κατά μέσο όρο 3,3 γκολ και δέχεται κατά μέσο όρο 1,0 γκολ.

Στα τελευταία 10 παιχνίδια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ σκοράρει κατά μέσο όρο 2,6 γκολ και δέχεται 1,4 γκολ ανά παιχνίδι.

Βασικά στατιστικά στοιχεία

H Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τα τελευταία 4 από τα 5 εντός έδρας ματς που έχει δώσει με αντίπαλο την Ντόρτμουντ.

Οι Λος Μπλάνκος έχουν σκοράρει δύο τέρματα ή περισσότερα σε καθένα από αυτά τα παιχνίδια.

Η Ντόρτμουντ δεν έχει σκοράρει στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει 5 αγώνες στη σειρά στην έδρα της κι έχει επιτύχει σε αυτούς τους αγώνες 18 τέρματα.

Η Ντόρτμουντ έχει χάσει 3 από τα 7 τελευταία παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Συμπέρασμα

Δείχνουμε εμπιστοσύνη στο μεγάλο εντός έδρας αήττητο ρεκόρ της Βασίλισσας στο Champions League, εναντίον γερμανικών ομάδων. Η Μπορούσια έχει και μια σειρά από σημαντικές απουσίες (οι Burki, Guerreiro, Σαχίν, Bender, Σούμποτιτς, Kagawa και Merino είναι όλοι τραυματίες) και δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φόρμα.

Πρόβλεψη: Νίκη της Ρεάλ

Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης