Ο Ότο Ρεχάγκελ και ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης, μίλησαν για την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάλκε, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πάρουν τη νίκη μέσα στη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ στην εφημερίδα «SportDay»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι έπαιξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λάτσιο για να έχει τύχη απέναντι στη Σάλκε. Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Αυτό το παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκει τη Σάλκε σε καλή κατάσταση. Μπορεί να έχει κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή της, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι, ωστόσο αυτό ήταν η εξαίρεση στον κανόνα, διότι γενικότερα δείχνει ότι βρίσκεται σε φόρμα εδώ και καιρό. Παρ’ όλα αυτά, αν ο Ολυμπιακός βρεθεί σε καλή μέρα, έχει τις πιθανότητές του».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τοπαλίδης ανέφερε: «Αν ο Ολυμπιακός περιορίσει τον Χούντελααρ, θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να πετύχει τον στόχο του. Ακόμα και όταν ήταν στη Σάλκε ο Ραούλ, πάλι ο Ολλανδός ήταν το βαρόμετρο. Είναι δεινός γκολτζής. Και μην κοιτάτε μόνο τον αριθμό των γκολ του. Κοιτάξτε και τον συντελεστή. Έχει ασύλληπτο ποσοστό επίτευξης τερμάτων στο σύνολο των τελικών του προσπαθειών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο πρώην συνεργάτης του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού ανέλυσε το στιλ παιχνιδιού της Σάλκε: «Είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Παίζει κατά κανόνα μ’ έναν φουνταριστό. Θεωρώ ότι το αδύναμο σημείο της είναι η άμυνα.

Πιστεύω ότι, αν ο Ολυμπιακός πιάσει την απόδοση που είχε στο ματς με τη Μονπελιέ ή ακόμα και την εμφάνιση που έκανε στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ, μπορεί να τα καταφέρει».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης