Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε η UEFA και με την οποία τιμωρείται η εθνική της ομάδα με αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Αλβανία στο Βελιγράδι, αν και κατακύρωσε τον αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

«Η FSS έχει αποφασίσει να ασκήσει το δικαίωμά της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της UEFA», αναφέρει η σερβική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, την οποία χαρακτηρίζει ως «αντιφατική», την ώρα που και η Αλβανία έχει ανακοινώσει την επιθυμία της να ασκήσει έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Σερβία κέρδισε τον αγώνα στα χαρτιά, τη στιγμή που αποδείχθηκε η υπευθυνότητα της άλλης πλευράς. Όμως η Σερβία είναι αυτή που τελικά στερείται τους βαθμούς της νίκης» τονίζει μεταξύ άλλων η ομοσπονδία της Σερβίας και συγκρίνει την τελευταία απόφαση της UEFA με αυτή του 2010, όταν στον αγώνα Ιταλία-Σερβία, στη Γένοβα, η διοργανώτρια χώρα κρίθηκε ότι δεν είχε καμία ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν και για τον λόγο αυτό επιβλήθηκαν κυρώσεις μόνο στους φιλοξενούμενους.

«Η ομοσπονδία μας έχει την εντύπωση ότι τα νέα πειθαρχικά μοντέλα δοκιμάζονται συνεχώς στο σερβικό ποδόσφαιρο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η UEFA υποχρεώνει επίσης τη Σερβία να αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ και οι δύο ομοσπονδίες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης