Στον «κάλαθο» των αχρήστων πέταξε ο Παναθηναϊκός την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη βαριά ήττα που υπέστη νωρίτερα ο «δικέφαλος» του Βορρά στους «Ζωσιμάδες», καθώς κι αυτό έχασε με -κάτω τα χέρια- 4-2 σκορ από την εκπληκτική τις τελευταίες αγωνιστικές, Skoda Ξάνθη στα «Πηγάδια», για την 15η αγωνιστική της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτήν την ήττα ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στους 26 βαθμούς κι έτσι έμεινε και το -5 από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό αυξήθηκε στους τέσσερις βαθμούς.

Στον αντίποδα οι Ακρίτες με το «τρίποντο» που κατέκτησαν έφτασαν τους 24 πόντους κι έπιασαν στην πέμπτη θέση τη Βέροια.

Το συγκρότημα του Λουτσέσκου πήρε αρκετά γρήγορα «αέρα» δύο τερμάτων με τα γκολ των Γούτα (3′) και Βασιλακάκη, αιφνιδιάζοντας τους «πράσινους» που μείωσαν με τέρμα του Καρέλη (17′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ακολούθησαν δύο ακόμα τέρματα από τους Σολτάνι (52′) και Καπετάνο (63′) για τους Ακρίτες που είχαν και τρία δοκάρια στο ματς, με το «τριφύλλι» να μειώνει απλά και πάλι με τον Καρέλη (65′).

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Παναθηναϊκός, που παρατάχθηκε τελικά χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ στα Πηγάδια έψαχνε απέναντι στην ακριτική ομάδα το «τρίποντο» που θα τον έφερνε πιο κοντά από ποτέ στην κορυφή, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η ήττα του ΠΑΟΚ.

Πάντως το «τριφύλλι» δεν διδάχτηκε από το προ ημερών… πάθημα του ΠΑΟΚ στην ακριτική πόλη, κι έτσι κι αυτό δέχτηκε τέσσερα γκολ από τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να διευρύνουν ακόμα το προβάδισμά τους, ωστόσο ο Στιλ σώθηκε από τα δοκάρια του.

Το… πράγμα για την ομάδα του Αναστασίου στράβωσε με το… καλησπέρα. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι με γκολ από τα αποδυτήρια αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους.

Μόλις στο 3ο λεπτό τα δίχτυα του Στιλ κουνήθηκαν για πρώτη φορά, καθώς ο Γούτας με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κλέιτον, έγραψε το 1-0.

Το γρήγορο γκολ έστειλε στα ύψη τη ψυχολογία της ακριτικής ομάδας, που έφτασε στην επίτευξη κι ενός δεύτερου γκολ στο 16΄ με το ευθύβολο σουτ του Βασιλακάκη, μετά από φάση διαρκείας στην άμυνα των «πρασίνων» κι ενώ προηγήθηκαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Στιλ στο εξ επαφής σουτ του Σολτάνι και αμέσως μετά στο νέο βολέ που επιχείρησε ο Φλίσκας.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει κι ένα λεπτό μετά το γκολ του Βασιλακάκη, ο Νάνο βρήκε τον Καρέλη στην «καρδιά» της άμυνας της Ξάνθης κι ο διεθνής επιθετικός με άψογο στιλ και τελείωμα μείωσε σε 2-1.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να μένουν πίσω για να διαφυλάξουν τα νώτα τους, πετυχαίνοντας τον στόχο τους, καθώς και οι «πράσινοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία κι έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή.

Η Ξάνθη θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 40΄, με τον Σολτάνι να αστοχεί μόνος του απέναντι στο Στιλ σε μία ακόμη αδράνεια της άμυνας του «τριφυλλιού».

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου η Ξάνθη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, πάλι από στημένη φάση.

Ο Κλέιτον στο 52΄ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σολτάνι με αρκετή δόση τύχης κατάφερε να πετύχει το 3-1. Το…πάρτι της Ξάνθης στην άμυνα του Παναθηναϊκού συεχίστηκε και στο 63΄ ο Καπετάνος με πλασέ, μετά από την ασίστ του Λουσέρο, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του (4-1).

Το ματς δεν είχε τελειώσει, όμως, καθώς στο 65΄ και πάλι ο Καρέλης με πλασέ μείωσε σε 4-2, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πέτριτς έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει…φωτιά στο ματς (απόκρουσε ο Κυριακίδης).

Στο 80΄ το σουτ του Καπετάνου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στιλ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει ακόμη περισσότερο, με την τελευταία καλή φάση στο ματς να καταγράφεται στο 86′, όταν οι γηπεδούχοι είχα νέο δοκάρι αυτή τη φορά σε σουτ του Σολτάνι.

SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2

Κίτρινες: Καπετάνος, Παπαστεργιανός, Λουσέρο – Ζέκα, Σίλντενφελντ, Λαγός

Δοκάρια: Βασιλακάκης (16′ Ξάνθη), Καπετάνος (79′, Ξάνθη), Σολτάνι (86′ Ξάνθη)

SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (73′ Ομπόντο), Φλίσκας (38′ Παπαστεριανός), Σίλβα, Γούτας, Καπετάνος (81′ Ρούντι), Καρυπίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κλωναρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο (64′ Χουχούμης), Λαγός (61′ Δώνης), Ζέκα (61′ Ντίνας), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης