Μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν βρέθηκε η Μπάγερν, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα για τρίτη σερί χρονιά έχασε το γερμανικό super cup. Ο Μπέντνερ ισοφάρισε στο 89′ και πήρε όλη τη δόξα στα πέναλτι αναγκάζοντας τους Βαυαρούς σε δεύτερη σερί χαμένη ρουλέτα για πρώτη φορά από το 1999-2000. Οι Βαυαροί φάνηκαν να ελέγχουν το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως η Βόλφσμπουργκ είχε την ποιότητα για να δημιουργήσει προβλήματα και με τον Ντε Μπρόινε να δίνει πάρε-βάλε στον Δανό, έμεινε ζωντανή και πανηγύρισε την κούπα μπροστά σε 30.000 θεατές στην Volkswagen Arena.

Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η Μπάγερν, με τον Ντάγκλας Κόστα να δείχνει την εκρηκτικότητά του, όμως η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε από έναν αμυντικό. Στο 8′ Ο Μπόατενγκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Νόιερ έκοψε σαν λίμπερο. Η Βόλφσμπουργκ απάντησε στο 13′ με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος έπαιξε ξανά δεξί μπακ και το διαγώνιο σουτ του έφυγε λίγο έξω από το παραθυράκι. Οσο η ώρα περνούσε, η κάτοχος του Κυπέλλου έφερνε το ματς στα ίσα και είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 25′ η κεφαλιά του Πέρισιτς πέρασε μόλις άουτ με τον Νόιερ όρθιο και στο επόμενο λεπτό ο Ντάγκλας Κόστα δεν τελείωσε τη φάση μετά την προσπάθεια του Λεβαντόφσκι. Το πρώτο μέρος θα μπορούσε να έχει βγει με την Wolfe μπροστά στο σκορ, όμως στο 42′ ο Ντε Μπρόινε αφού πέρασε τον Νόιερ με κεφαλιά στην αντεπίθεση, αστόχησε σε κενό τέρμα από το ύψος της περιοχής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Μπάγερν, με τον Μπόατενγκ να βρίσκει ωραία στα αριστερά τον Ντάγκλας Κόστα που έκανε ντρίμπλα και σέντρα, ο Κάστεελς έχασε τη μπάλα και ο Ρόμπεν πρόλαβε και τον Λεβαντόφσκι για να κάνει το 0-1. Η ομάδα του Χέκινγκ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 58′ όταν ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τετ-α-τετ τον Ντοστ αλλά ο Νόιερ τον σταμάτησε. Τιάγκο (59′) και Σίρλε (69′) θα μπορούσαν να σουτάρουν και καλύτερα, ενώ το ματς έχασε πολύ σε ρυθμό μέχρι να μπει στο 73′ ο Βιδάλ για να κάνει την επιστροφή του στην Γερμανία.

Στο 80′ το καλό σουτ του Βιεϊρίνια έπεσε και μπλόκαρε ο Νόιερ, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 89′ όταν ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος έφυγε σφαίρα στα δεξιά και με συρτή σέντρα έβγαλε τον Μπέντνερ που στην 5η επαφή του με τη μπάλα τελείωσε εξαιρετικά τη φάση για το 1-1. Στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο Κάστεελς νίκησε με τα πόδια τον Τσάμπι Αλόνσο και ο Δανός ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση για να γίνει ο απόλυτος ήρωας της βραδιάς…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης