Την απόφαση να διοργανώσει Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έλαβε η ολομέλεια της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, στη συνεδρίασή της στη Ρώμη. 

Οι συγκεκριμένοι Αγώνες, που θα ακολουθήσουν το πρότυπο των Πανασιατικών και των Παναμερικανικών Αγώνων, αναμένεται να φιλοξενήσουν 15 αθλήματα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα καθιερωθούν, όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ολυμπιακός Επιτροπής της Γαλλίας, Ντενί Μασελιά. «Θα κάνουμε τον απολογισμό μετά τους Αγώνες του Μπακού και θα αποφασίσουμε αν θα συνεχιστεί (σ.σ. η διοργάνωση)» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδέα της διοργάνωσης Ευρωπαϊκών Αγώνων είχε «πέσει» για πρώτη φορά στο τραπέζι το 2009 από τον Ιρλανδό πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιτροπών, Πάτρικ Χίκεϊ, με στόχο την ανάθεση μίας μεγάλης αθλητικής γιορτής σε πόλεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ιδέα μπήκε στον… πάγο, λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά επανήλθε από τη στιγμή που το Μπακού εγγυάται ότι οι εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης