Έντονη κριτική από τον Τύπο της Ρουμανίας δέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βίκτορ Πιτούρκα μετά την ήττα από την Ελλάδα με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.

Στην πλειονότητά τους τα δημοσιεύματα στη χώρα της Βαλκανικής «τα βάζουν» με τις επιλογές του Πιτούρκα στο χθεσινό ματς. Θεωρούν σχεδόν βέβαιη την πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά της Βραζιλίας, ενώ υπάρχει και μια μικρή μερίδα του Τύπου που πιστεύει στην ανατροπή. Οι παίκτες της Εθνικής Ρουμανίας εκτιμούν ότι δεν έχει χαθεί τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του Γκάμπριελ Τόρζε είναι χαρακτηριστικές. «Είμαστε αρκετά εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι από ό,τι έγινε. Εάν εκμεταλλευτούμε, όμως, τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν στο γήπεδό μας, τότε όλα είναι πιθανά» τόνισε ο ποδοσφαιριστής της Εσπανιόλ και συνέχισε: «Η Ελλάδα ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τη νίκη. Ακόμη, όμως, δεν έχει προκριθεί. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι χάσαμε με 1-0 και θέλουμε το 2-0 για να περάσουμε. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε τώρα είναι να ξεχάσουμε το ματς στην Ελλάδα και να προετοιμαστούμε για τη ρεβάνς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης