Στον αγώνα κατά του ρατσισμού θα αφιερώσει η Super League την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε συνεργασία με τη FARE (Football Against Racism in Europe) που αποτελεί επίσημο συνεργάτη της UEFA.

Η καμπάνια γίνεται στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και εντάσσεται στον αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σύγχρονη αυτή μάστιγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Super League συμμετέχει για ένατη χρονιά σε αυτήν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία, που στοχεύει να θυμίσει στους φιλάθλους και σε όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα του ποδοσφαίρου ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών ή άλλων κριτηρίων.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα ισχυρό όπλο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού. Αξιοποιώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου, η Super League συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού, όπως άλλωστε έχει πράξει από την ίδρυσή της» δήλωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος.

«Ας μην ξεχνάμε ότι, ιδίως σε μια τέτοια συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με την έξαρση προσφυγικών ροών από τη Μέση Ανατολή στη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία να προβάλλουμε θετικά παραδείγματα και να αναδεικνύουμε την ανθρωπιά μας. Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό», τα παιδιά παράταξης θα φορούν φανέλες με μήνυμα κατά του ρατσισμού, ενώ παράλληλα οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και τα παιδιά θα σηκώσουν κόκκινες κάρτες και πανό κατά την παράταξη των ομάδων. Ακόμη, οι αρχηγοί των ομάδων θα φέρουν περιβραχιόνια της FARE, θα ακουστούν ηχητικά μηνύματα κατά του ρατσισμού και θα προβληθούν βίντεο σε όποια γήπεδα διαθέτουν matrix.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης