Tον γύρο του κόσμου έκανε η απόφαση της ΕΟΕ να αποβάλει τη Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λόγω του ρατσιστικού μηνύματός της στο twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πως σχολιάστηκε από τα ξένα ΜΜΕ ο αποκλεισμός της Ελληνίδας αθλήτριας του τριπλούν από τη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στη βρετανική πρωτεύουσα:

Skynews: «Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για ρατσιστικό σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο». Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή της χώρας της στους αγώνες του Λονδίνου επειδή διακωμώδησε αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα, στη σελίδα της στο twitter».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Washington Post: «Η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο twitter που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».

Guardian: «Ένα τιτίβισμα έφερε αποβολή! Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απέβαλε την άλτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου εξαιτίας του ρατσιστικού σχολίου στο Twitter, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

BBC:
«Αποβλήθηκε από τους Αγώνες για «ρατσιστικό τιτίβισμα». Το σχόλιό της στο twitter θεωρήθηκε ρατσιστικό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν αντίθετη στο εν λόγω σχόλιο που χλεύαζε Αφρικανούς μετανάστες».

Τimes: «Η Ελλάδα αποβάλλει αθλήτρια έπειτα από ρατσιστικά tweets. H αθλήτρια χλεύασε Αφρικανούς μετανάστες, εκφράζοντας την υποστήριξη σε ακροδεξιό κόμμα».

Heraldsun: «Ελληνίδα άλτρια αποβάλλεται εξαιτίας ρατσιστικής επίθεσης εναντίον Αφρικανών».

Globoesporte: «Ελληνίδα άλτρια έκανε ρατσιστικό σχόλιο στο twitter και αποβλήθηκε από τους Αγώνες».

AS: «Ελληνίδα αθλήτρια αποκλείστηκε για ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twitter».

El Pais: «Ελληνίδα άλτρια αποκλείστηκε για ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twitter».

Τelegraph: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απέβαλλε την αθλήτρια για τα ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια στο Twitter. Έγινε η πρώτη αθλήτρια σε αυτούς τους Αγώνες που αποβάλλεται για το συγκεκριμένο λόγο».

ESPN: «Οι τοποθετήσεις της Βούλα Παπαχρήστου στο twitter την έστειλαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων».

US Today: «Αθλήτρια εκδιώχθηκε από τους Ολυμπιακούς λόγω ενός σχολίου της στο twitter. Οι Ολυμπιακοί του… twitter μόλις άρχισαν και η Παπαχρήστου είναι το πρώτο θύμα. Η ΔΟΕ έχει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το τι μπορεί να πουν οι αθλητές στα social media. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση ενός αθλητή που αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

CNN:
«Ελληνίδα αθλήτρια αποβλήθηκε από την Ολυμπιακή ομάδα για την ρατσιστική της επίθεση».

Διαβάστε επίσης:

“Κόπηκε” η Παπαχρήστου,
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 15:53

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης