Σε συμφωνία για την πώληση του 70% των μετοχών της Ίντερ στον Έρικ Τοχίρ ήρθε ο Μάσιμο Μοράτι. Όπως αναφέρει η «Gazzetta Dello Sport», η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι» είχε επαφές με τον Ινδονήσιο ζάπλουτο επιχειρηματία τον Μάιο και τον Ιούνιο δίχως αποτέλεσμα, αλλά φαίνεται πως πλέον η συμφωνία είναι προ των πυλών, όπως δήλωσε επιστρέφοντας από το ραντεβού τους στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει οριστικά» ανέφερε ο Μοράτι, ο οποίος, προφανώς, περιμένει να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος του ζητήματος.

«Υπάρχουν κάποιοι Ινδονήσιοι επενδυτές που θέλουν να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Η οικογένειά μας θα παραμείνει στον σύλλογο, αλλά θα υπάρξει αναδόμηση. Δεν έχω πρόθεση να παραμείνω ως πρόεδρος, δεν το νομίζω» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις εκκρεμότητες της αλλαγής σκυτάλης στον σύλλογο, είπε: «Υπάρχει μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Σε περίπου 30 ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα. Μάλλον τότε θα ολοκληρωθεί το deal, αλλά το ίδιο λέγαμε και πριν από τρεις μήνες. Μπορεί κάποια πλευρά να κάνει πίσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, ο Τοχίρ θα γίνει ο πρώτος Ασιάτης ιδιοκτήτης ομάδας της Serie A. Ο 43χρονος επιχειρηματίας έχει μετοχές στους Φιλαδέλφεια 76ερς στο ΝΒΑ, αλλά και στην DC United, που αγωνίζεται στο MLS. Πρόθεσή του φέρεται πως είναι να κάνει μεγάλες επενδύσεις στους «νερατζούρι» και να τους καταστήσει πανίσχυρους και πάλι στην Ευρώπη, αλλά και πολύ δημοφιλείς στην αγορά της Ασίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια Μοράτι έχει τα ηνία της Ίντερ από το 1955, αρχικά με τον Άντζελο Μοράτι, πατέρα του Μάσιμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης