Τονίζοντας με έμφαση ότι ήταν εύκολη η απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση για συνεργασία που του έγινε από τον ΠΑΟΚ, έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον «Δικέφαλο» ο Μιλένκο Τέπιτς.

Ο 28χρονος Σέρβος πόιντ γκαρντ έφτασε με δύο βαλίτσες στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, και δέχθηκε το πρώτο καλωσόρισμα, εκ μέρους της ΚΑΕ, από τον τιμ μάνατζερ και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Τέλη Ζουρνατσίδη και Παναγιώτη Χορόζογλου, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ. Έμαθα ότι είναι μία ομάδα με πάρα πολύ καλή οργάνωση στον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά και στον διοικητικό τομέα. Είναι αδερφό σωματείο με την Παρτίζαν και αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα, έκαναν πιο εύκολη την απόφασή μου να δεχτώ την πρόταση που μου έγινε» ήταν τα πρώτα λόγια του ενώπιων των εκπροσώπων του Τύπου. Πρόσθεσε αναφέροντας: «Έχω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις από την περασμένη θητεία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό.

Όλες οι σκέψεις που έχω είναι θετικές και σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με όλα τα υπόλοιπα. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει παρόμοια νοοτροπία με τους Σέρβους και η προσαρμογή εδώ είναι πολύ εύκολη». Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει τα τελευταία χρόνια τον Σούλη Μαρκόπουλο στον πάγκο, τόνισε: «Είναι πολύ καλό που υπάρχει ο ίδιος προπονητής και η ίδια φιλοσοφία τόσα χρόνια στο σύλλογο. Είναι ένδειξη σταθερότητας.

Επειδή γνωρίζω τον τρόπο και την οργάνωση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, η απόφαση μου να έρθω εδώ ήταν πολύ εύκολη. Θα μιλήσω σήμερα με τον κ. Μαρκόπουλο, δεν το έχω κάνει από τη στιγμή που συμφώνησα με την ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξήγησε, επιπλέον, ότι η ύπαρξη στον «Δικέφαλο» άλλων δύο Σέρβων παικτών (Ούρος Ντούβνιακ, Νίκολα Μάρκοβιτς), αλλά και το ότι ο πρόεδρος της ομάδας προέρχεται από τη Σερβία, θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη την προσαρμογή του στο σύλλογο και τη Θεσσαλονίκη γενικότερα.

«Πάντα όταν αλλάζεις περιβάλλον είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι Σέρβοι στην ομάδα, ο κ. Πρέλεβιτς, αλλά και άλλοι γνωστοί που έχω ήδη εδώ, με κάνουν να νιώθω πολύ καλύτερα». Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται επισήμανε: «Δεν έχω πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση θέλει ο προπονητής. Πέρυσι έπαιζα όλη τη σεζόν σαν πόιντ γκαρντ. Όπου θεωρήσει ο προπονητής ότι θέλει να βοηθήσω, θα παίξω», επισήμανε.

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για το αν προτιμά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, απάντησε: «Είναι θέμα νοοτροπίας και φιλοσοφίας. Ο Ομπράντοβιτς είναι προπονητής που μπορεί να φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ ο Βουγιόσεβιτς προετοιμάζει ουσιαστικά τους νεαρότερους παίκτες και τις ομάδες».

Για το πρώτο φιλικό παιχνίδι, δε, που θα δώσει ως παίκτης του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του τουρνουά στο Κράλιεβο, ανέφερε: «Οταν το έμαθα, σκέφτηκα ότι και κάποιος άλλος, εκτός από μένα, ήθελε να παίξω στον ΠΑΟΚ. Θα είναι ιδιαίτερο για μένα το ματς, αν και φιλικό».

Για το τι εισέπραξε από τους υποστηρικτές της μέχρι πρότινος ομάδας του, της Παρτίζαν, για τη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Γι’ αυτούς, το να παίξω στον ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω αν έπρεπε να φύγω από την Παρτίζαν. Λόγω της αδερφικής σχέσης που υπάρχει με τον ΠΑΟΚ, η σκέψη τους για τη μετακίνηση ήταν θετική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης