Μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις θα βρεθεί η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξιδεύοντας στο Καραγκάντι, αφού η ομάδα από το Καζακστάν ακολουθεί τις παραδόσεις, ακόμη και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Έτσι πριν από την αναμέτρηση με τη Σέλτικ για προκριματικά του Champions League, είχαν σφάξει ένα πρόβατο στη μέση του γηπέδου για… καλοτυχία!

Η ομάδα από το Καζακστάν ιδρύθηκε το 1958. Το 1995 και το 2007 κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ στέφθηκε Πρωταθλήτρια το 2011, κάτι που επανέλαβε και το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα προκριματικά του Champions League μπήκε από το δεύτερο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας με δύο νίκες με 1-0 την Μπάτε Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία. Στον τρίτο προκριματικό γύρο αντιμετώπισε την Σκεντερμπέου από την Αλβανία (νίκης στην έδρα της με 3-0, ήττα στα Τίρανα με 3-2).
Παρότι πήγε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στα πλέι οφ της διοργάνωσης κερδίζοντας με 2-0 την Σέλτικ στην έδρα της, η Σαχτέρ ηττήθηκε με 3-0 στο Άιμπροξ Παρκ (ένα γκολ σημείωσε και ο Σαμαράς) και “υποβιβάστηκε” στο Europa League.

Ο προπονητής και το αστέρι
Προπονητής είναι ο 50χρονος Βίκτορ Κουμίκοφ και μεγάλο αστέρι της ο επιθετικός Σεργκέι Κιζνιτσένκο που σε έξι ματς προκριματικών του Champions League μετρά 4 γκολ.
Γήπεδο της είναι το στάδιο Καραγκάντι, χωρητικότητας 19.000 θέσεων, το ματς, όμως, με την Σέλτικ το έδωσε στο εθνικό στάδιο Αστάνα Αρένα χωρητικότητας 30.000 θεατών.
Οι τίτλοι
Πρωταθλήματα Καζακστάν: 2 (2011, 2012)
Σούπερ Καπ Καζακστάν: 1 (2013)
Πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης: 1 (1962)

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης