Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Skoda Ξάνθη λύγισε την αντίσταση του Πλατανιά στα Πηγάδια το Σάββατο με 2-0 σκορ, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Οι Ακρίτες άνοιξαν το σκορ με τον Ράνο στο 56ο λεπτό, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στο 66’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ξάνθης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στο 84’.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που μετά το πρώτο 15λεπτό πήρε τα «ηνία» και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όπως στο 13′, με την κεφαλιά του Ράνου να περνάει άουτ και στο 17′ με την κεφαλιά του Βάλλα να πηγαίνει στο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, προς το τέλος του ημιχρόνου ο Πλατανιάς βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής. Αρχικά στο 40′ με τον Μαραγκουδάκη και στη συνέχεια στο 45΄ με τον Αναστασάκο. Και οι δύο απέτυχαν να σκοράρουν κι έτσι έμεινε το 0-0.

Δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο β’ ημίχρονο και με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 56′ ο Ράνος βρέθηκε απέναντι από τον Κηπουρό και πλάσαρε εύστοχα. Δέκα λεπτά αργότερα (66′) η Ξάνθη πέτυχε και δεύτερο γκολ, με πέναλτι του Μάνταλου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Τζάνη.

Κάπου εκεί το ματς έχασε το ενδιαφέρον του, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, οπότε ο χρόνος κύλησε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, πέρα από την 2η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Ράνος στο 84′ και επέφερε την απόβολή του.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη, που τους απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Κίτρινες: Μαρέν – Ναζλίδης, Μιρτσέτα, Τετε, Τζανης, Καλάιζιτς

Κόκκινες: 84′ Ράνος (2η κίτρινη)

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης)
: Λοντίγκιν, Γούτας, Μπέρτος, Ντάνι (48′ Πρίττας, 69′ Μπαξεβανίδης), Μάνταλος, Μαρέν (86′ Σολτάνι), Ντιέ, Ράνος, Κομεσίδης, Σμιθ, Βάλλας.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (68′ Μαρτσάκης), Κανακούδης (74′ Στόλερ), Τζάνης, Ποτουρίδης, Καλάιζιτς, Μαραγκουδάκης, Τετέ, Αναστασάκος, Ναζλίδης, Μιρτσέτα (52′ Νούνες).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης