Το 3 στα 3 έκανε ο Παναθηναϊκός στον Ε’ Όμιλο του Top 16 της Euroleague, επικρατώντας με άνεση 78-64 της Αναντολού Εφές εντός έδρας.

Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Διαμαντίδης (17 πόντοι, 9 ασίστ) και Λάσμε (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης οι Κάρι, Μπράμος και Γκιστ. Επόμενος αντίπαλος για τους «πράσινους» είναι η Φενέρμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Κωνσταντινούπολη (23/01, 20.00 το βράδυ). Χωρίς νίκη παραμένει η Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αντιμετώπισαν δυσκολίες μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο, καθώς οι Τούρκοι βρισκόταν κοντά στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην αμυντική λειτουργία των «πρασίνων». Ωστόσο, όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού «έσφιξε» και οι περιστροφές γίνονταν σωστά, η διαφορά άνοιξε και η Αναντολού δεν είχε ελπίδα να πάρει το «ροζ» φύλλο.

Στα χάι λάιτ του αγώνα -εκτός από τα… κλασσικά άλεϊ ουπ του Διαμαντίδη σε Γκιστ και Λάσμε- η τάπα του αρχηγού του Παναθηναϊκού στον πανύψηλο Ερντέν λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης

Δεκάλεπτα: 23-21, 37-36, 60-54, 78-64.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 12, Μπατίστ 6, Φώτσης 6, Ούκιτς 6, Λάσμε 16, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 11, Γιάνκοβιτς 1, Ματσιούλις 3 (δεν έπαιξαν Μαυροκεφαλίδης, Παππάς).

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Μπαλμπάι 11, Οσμάν, Βασιλειάδης 8, Μπατούκ 3, Ερντέν 4, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 11, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 13, Μπιέλιτσα 8.

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Πέρεθ (Ισπανία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης