Νόβακ Τζόκοβιτς και Σερίνα Γουίλιαμς αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για το 2014 από την Διεθνή Ομοσπονδία Τένις.

Αυτή ήταν η τετάρτη χρονιά, που η ITF ανέδειξε τον Σέρβο κορυφαίο της χρονιάς και πέμπτη στην καριέρα της Αμερικανίδας τενίστριας. Έτσι, ο Τζόκοβιτς μπήκε στον κλαμπ των ολίγων που έχουν την τιμή να μετρούν τέσσερις τίτλους, μαζί με τους Ιβάν Λεντλ, Πιτ Σάμπρας και Ρότζερ Φέντερερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νόλε κατέκτησε το έβδομο γκραν σλαμ της καριέρας του στο Γουίμπλεντον φέτος, ενώ έκλεισε δυναμικά τη σεζόν, με το τέταρτο φετινό Μάστερ του στο Παρίσι και με την κατάκτηση του ATP World Tour Finals, που τον εδραίωσε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αντίστοιχα, η Γουίλιαμς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο γκραν σλαμ της πατρίδας της, US Open. Η 33χρονη Αμερικανίδα κέρδισε επίσης το WTA Finals και επτά τίτλους συνολικά, για να καπαρώσει και εκείνη το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα διπλά των ανδρών, καλύτερη ομάδα ήταν οι δίδυμοι Μάικ και Μπομπ Μπράιαν, στις γυναίκες, οι Ιταλίδες Σάρα Εράνι και Ρομπέρτα Βίντσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Σερίνα είναι μια από τις καλύτερες παίκτριες όλων των εποχών, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς πραγματοποίησε εμφανίσεις άξιες για το βραβείο στις μεγάλες διοργανώσεις. Οι Μπομπ και Μάικ έχουν αξιοσημείωτα επιτεύγματα και συνεχίζουν να κυριαρχούν, ενώ οι Σάρα Εράνι και Ρομπέρτα Βίντσι μας έδειξαν πόσο σημαντική είναι η ομαδική δουλειά, εκτός και εντός των court», δήλωσε ο πρόεδρος της ITF, Φραντσέσκο Τίτσι Μπίτι.

Πήγη: gazzetta.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης