Με ένα γκολ και ένα… αυτογκόλ η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νου» και έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου περιμένει η Ρεάλ που συνέτριψε με 3-0 στο Μπερναμπέου την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη κλασική ευκαιρία, όμως ο Πίντο κράτησε το μηδέν στο τρίλεπτο. Και μετά… όλα άλλαξαν. Η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 85% υπέρ των Καταλανών όμως δίχτυα δεν μπορούσαν να βρουν με την συνήθη ευκολία του τους χαρακτηρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αφού λοιπόν οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ακόμα πιο κλασική ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Βέλα – όπου διαμαρτυρήθηκαν για αποβολή και πέναλτι του Μασεράνο – μέσα σε ένα λεπτό ήρθε το τέλος του ονείρου τους. Με σουτ από κοντά ο Μπουσκέτς χρίστηκε σκόρερ στο 44’, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό και στην αμέσως επόμενη φάση αποβλήθηκε ο Ινίγκο Μαρτίνεθ για την Σοσιεδάδ.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Μαρτίνο μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την υπόθεση. Και χρειάστηκαν… βοήθεια απ’ τους αντιπάλους τους. Γιατί με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Αλέξις σημάδεψε το δοκάρι των Βάσκων, όμως στην εξέλιξη της φάσης οι τελευταίοι πέτυχαν επικό αυτογκόλ και έγινε το 2-0. Στα εναπομείναντα λεπτά, η παρέα του Μέσι προσπάθησε για ακόμα ένα τέρμα υπήρχε εμφανές πρόβλημα και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ, ενόψει της ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης