Στη Ρουμανία δοκιμάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο Διομήδης Άργους, ο οποίος θα τεθειί αντιμέτωπος με την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο πλαίσιο του β΄ γύρου του EHF Cup.

Οι «λύκοι» αποδέχθηκαν την πρόταση των αντιπάλων τους να διεξαχθούν και τα δύο ματς στη ρουμανική πρωτεύουσα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια δεν έχει τις δικές της φιλοδοξίες σε αυτά τα παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο του Διομήδη πάντως είναι δύσκολο, όχι μόνο λόγω του μειονεκτήματος έδρας, αλλά κι επειδή η Ντιναμό διαθέτει ισχυρή ομάδα και το ρόστερ της περιλαμβάνει αρκετούς ξένους παίκτες, μεταξύ των οποίων δύο Γάλλοι κι ένας Κροάτης.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική ομάδα είναι ανανεωμένη και άπειρη, ωστοσο τα πρώτα δείγματα γραφής στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν άκρως θετικά.

Σε αντίθεση με τον Διομήδη, η Ντιναμό αγωνίστηκε στον Α΄ γύρο και απέκλεισε την επίσης ρουμανική Τάργκου Τζίου (νίκησε 38-24 στο Βουκουρέστι και απέσπασε ισοπαλία 24-24 εκτός). Φέτος κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την περίοδο 2007-08, στο παρελθόν όμως έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στα ημιτελικά του EHF Cup το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντιναμό έχει τεθεί αντιμέτωπη δύο φορές με ελληνικές ομάδες και τις έχει αποκλείσει: τη σεζόν 2004-05 στον Γ΄ γύρο του EHF Cup ο Φίλιππος Βέροιας της πήρε ισοπαλία 28-28 στο Βουκουρέστι, αλλά στη ρεβάνς οι Ρουμάνοι νίκησαν 24-23 και προκρίθηκαν.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση της περιόδου 2007-08, στον Β΄ γύρο, η Ντιναμό νίκησε στη Ρουμανία την ΑΕΚ 36-22 και πέρασε, παρά την ήττα με 30-29 στη ρεβάνς στην Αθήνα.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων (με τυπικά γηπεδούχο τον Διομήδη) θα γίνει το Σάββατο στις 17:00 και η ρεβάνς την Κυριακή στις 15:00. Διαιτητές και των δύο αναμετρήσεων θα είναι οι Τσέχοι Λούκας Φρίζερ και Ράντοσλαβ Κάβουλιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης