Τους αντιπάλους της στην πρώτη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, το οποίο θα διεξαχθεί στη Δανία, έμαθε η εθνική χάντμπολ των γυναικών, καθώς πραγματοποιήθηκε σήμερα η σχετική κλήρωση στη Βιέννη και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EHF).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία, τη Λευκορωσία και την Ελβετία, ενώ ο νικητής του γκρουπ θα πάρει το «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννέα ομάδες από τα πλέι οφ προκρίνονται στο Παγκόσμιο, μαζί με την «οικοδέσποινα» Δανία και την ομάδα που θα κατακτήσει φέτος το τρόπαιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Ουγγαρία και Κροατία (ή τη φιναλίστ, εάν η Δανία στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης).

Όπως ανακοίνωσε η EHF, οι ομοσπονδίες των ομάδων σε κάθε όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης μπορούν να αποφασίσουν να δώσουν τα παιχνίδια τους με τη μορφή τουρνουά σε μια έδρα ή εντός κι εκτός έδρας. Οι αγωνιστικές περίοδοι για τους εντός κι εκτός έδρας αγώνες είναι 8-12 Οκτωβρίου 2014, 26-30 Νοεμβρίου 2014 και 3-6 Δεκεμβρίου 2014.

Εάν οι ομάδες επιλέξουν τη μορφή τουρνουά, οι αγωνιστικές ημερομηνίες είναι 26-30 Νοεμβρίου ή 3-6 Δεκεμβρίου 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλήρωση για τα πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών, στις 21 Δεκεμβρίου 2014, ενώ τα πλέι οφ θα διεξαχθούν τα Σαββατοκύριακα 6/7 και 13/14 Ιουνίου 2015.

Οι όμιλοι που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβενία, Λευκορωσία, Ελβετία, Ελλάδα
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Τουρκία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ισραήλ
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΓΔΜ, Ισλανδία, Ιταλία
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης