Πανευτυχής για την επιστροφή του στον Πανθρακικό, μετά τον μονοετή δανεισμό του στην Ομόνοια, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο σάιτ της θρακιώτικης ΠΑΕ ο Σοφιάν Σερφά.

Παράλληλα ο 30χρονος αμυντικός υποσχέθηκε στους φίλους του συλλόγου πως θα δίνει τα πάντα σε κάθε αγώνα, έτσι όπως έκανε και στην προηγούμενη παρουσία του στην Κομοτηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο panthrakikos.com:

Σοφιάν, ένα χρόνο μετά την πρώτη σου θητεία στον Πανθρακικό, επέστρεψες στην Κομοτηνή. Πώς αισθάνεται και πώς έκανες αυτήν την επιλογή;

«Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αποχώρησή μου από την Ομόνοια και από τη στιγμή που προέκυψε και το ενδιαφέρον του Πανθρακικού, η ομάδα της Κομοτηνής ήταν η πρώτη μου επιλογή. Οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν πίσω και ο κόουτς Μάντζιος μου έδειξε την εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου και φάνηκε πόσο πολύ με ήθελε ως μια βασική του επιλογή για την άμυνα. Εξάλλου, στην Κομοτηνή πέρασα έναν πολύ όμορφο χρόνο, έκανα πολλούς φίλους και την επισκέφτηκα πολλές φορές. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά να απαντήσω θετικά στην πρόταση του Πανθρακικού, αφού πρόκειται και για ένα κλαμπ υγιές, που συνεχώς προοδεύει και έχει φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον.

Θέλω, πάντως, να ευχαριστήσω θερμά και την Ομόνοια, για τα χρόνια που πέρασα εκεί αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας, για την υποστήριξη που μου παρείχαν. Φαίνεται πως το πράσινο είναι το χρώμα που μου πάει πολύ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου στον Πανθρακικό;

«Σαφώς και δε δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα, τους ανθρώπους της και λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στον Πανθρακικό. Τους ανθρώπους της διοίκησης τους ξέρω πολύ καλά, το ίδιο και μάλιστα πολλά παιδιά όπως ο Λαδάκης, ο Χρήστου, ο Μπαϊκαρά, ο Τζάνης και κάποιοι πιο νέοι, όπως ο Αθανασιάδης και ο Καθάριος, κι αυτό με βοήθησε να προσαρμοστώ σχεδόν από την πρώτη μέρα. Γνωρίζω, άλλωστε, και ελληνικά σιγά σιγά, οπότε αυτό βοηθά και για την επικοινωνία μου γενικότερα και την Κομοτηνή πλέον τη νιώθω σαν το σπίτι μου».

Πιστεύεις ότι ο Πανθρακικός μπορεί να πετύχει και του χρόνου το στόχο της παραμονής στη Super League και ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι;

«Το παν για μένα είναι να είμαι υγιής και να μην έχω τραυματισμούς, έτσι ώστε σε κάθε παιχνίδι να δίνω το 100% για την ομάδα μου. Ο Πανθρακικός, όπως είπα και νωρίτερα, είναι ένα κλαμπ που προοδεύει με καλά και σταθερά βήματα κι αυτό το αποδεικνύει και η πορεία του τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό να πετύχουμε το στόχο της παραμονής και τη νέα σεζόν για να καθιερωθεί η ομάδα σε αυτό το επίπεδο και πιστεύω πως είναι ικανή να κάνει και εκπλήξεις και να πετύχει και το κάτι παραπάνω στο καινούριο πρωτάθλημα, γιατί έχουμε πολύ ποιοτικό ρόστερ».

Η Κομοτηνή θεωρείς ότι προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες σε έναν ποδοσφαιριστή;

«Απόλυτα! Είναι μια πόλη ήσυχη, δημιουργείται ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα αλλά και ο κόσμος μας βλέπει στο δρόμο, μας χαιρετά και μας στηρίζει. Δεν υπάρχει παράλογη πίεση προς την ομάδα και αυτό είναι καλό. Η Κομοτηνή, λοιπόν, είναι πράγματι ένα ιδανικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, αλλά τις ιδανικές συνθήκες μας τις προσφέρει πάνω απ’ όλα και η διοίκηση του Πανθρακικού, που είναι πάντα δίπλα μας».

Θα ήθελες να συνεχίσεις για αρκετά χρόνια την καριέρα σου στον Πανθρακικό;

«Έχω συνηθίζει στην καριέρα μου να μην αλλάζω συχνά ομάδες και επειδή, λοιπόν, στον Πανθρακικό και την Κομοτηνή αισθάνομαι πολύ όμορφα, η ομάδα καλύπτει απόλυτα τις αγωνιστικές μου φιλοδοξίες, θα ήθελα, ναι, να μείνω αυτή τη φορά για αρκετά χρόνια εδώ και να βοηθήσω τον Πανθρακικό να εξελιχθεί κι άλλο. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει το μέλλον, γι’ αυτό και προτιμότερο είναι να απολαμβάνουμε το παρόν. Κι εγώ απολαμβάνω που είμαι παίκτης του Πανθρακικού».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Δε μου αρέσουν τα πολλά λόγια, προτιμώ να «μιλάω» μέσα στο γήπεδο, με το παιχνίδι μου. Εξάλλου, οι φίλαθλοι του Πανθρακικού με γνωρίζουν καλά και ξέρουν ότι θα δίνω σε κάθε αγώνα τα πάντα για να βοηθάω την ομάδα μας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης