– Είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε το καλύτερο «στοίχημα» για την Μπαρτσελόνα; Δείτε ποιά άλλα ονόματα «παίζουν»

Η 8η Μαρτίου και η τεράστια πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν, παρά την ήττα με 4-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, θα μείνει στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα …καλά κρατεί.
Ο Λουίς Ενρίκε έχει ήδη αποφασίσει πως θα αποχαιρετήσει την ομάδα σε λίγους μήνες, όμως το «επικό» 6-1 θα είναι για πάντα συνδεδεμένο με το όνομα του. Ο Ενρίκε αφιέρωσε το «έπος» στους χιλιάδες οπαδούς των Μπλαουγκράνα που το καλοκαίρι θα υποδεχθούν νέο προπονητή στο Καμπ Νου. Η συγκίνηση στο «αντίο» θα είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα αν έχει καταφέρει να σηκώσει την κούπα με τα …μεγάλα αυτιά στο τελικό της 3ης Ιουνίου.
Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει. Στην Βαρκελώνη, αλλά κι ολόκληρο τον κόσμο, τα στοιχήματα πέφτουν «βροχή». Τα ονόματα που «παίζουν» είναι πολλά κι ενδιαφέροντα. Από τον …δικό μας Ερνέστο Βαλβέρδε που φιγουράρει πλέον στα φαβορί, μέχρι τους Βενγκέρ, Σαμπάολι και το “outsider” Πουγιόλ.
Φυσικά, οι πολλοί οπαδοί της μεγάλης Μπάρτσα στην Ελλάδα – κι όχι μόνο – μπορούν να κάνουν τις προβλέψεις τους σε οποιοδήποτε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, καθώς το Πάμε Στοίχημα προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις για τον επόμενο κόουτς της ομάδας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, δήλωσε πως «το καλοκαίρι θα πάρουμε έναν σούπερ προπονητή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη διακριτικότητα, ήρεμα και κανονικά έως τις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ανακοινώσουμε ποιος θα είναι».
Η επιλογή του νέου προπονητή είναι γρίφος για δυνατούς λύτες. Οι θεωρητικά επικρατέστεροι υποψήφιοι έχουν ελάχιστα κοινά και διαφέρουν ριζικά μεταξύ τους σε ποδοσφαιρική φιλοσοφία, εμπειρία, ιδιοσυγκρασία, ηλικία και στυλ.
Οι Έλληνες παίκτες του στοιχήματος δεν κρύβουν την προτίμηση τους στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός είναι πλέον φαβορί στο Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, καθώς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στις δύο θητείες του στους ελληνικούς πάγκους. Δείτε όμως ποιους έχει να ανταγωνιστεί:
ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Ερνέστο Βαλβέρδε (53 ετών)Απόδοση: 2.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
+ Θα αξιοποιήσει τους «πιτσιρικάδες» της Μασία. Τελειώνει το συμβόλαιο του το καλοκαίρι. Γνωρίζει καλά το ισπανικό πρωτάθλημα. Έχει φορέσει την φανέλα της Μπάρτσα (1988-1990). Έχει αποδείξει στην Μπιλμπάο ότι μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα, ακόμη και χωρίς μεγάλο μπάτζετ. 
Θα πρέπει να διαχειριστεί παίκτες με μεγαλύτερο όνομα από αυτόν. Δεν έχει μεγάλη πείρα στο υψηλότερο επίπεδο των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν στέριωσε στους πάγκους τοπ ομάδων του Ισπανικού Πρωταθλήματος, όπως η Βαλένθια και η Βιγιαρεάλ.  
Τίτλοι: 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 1 Κύπελλο Ελλάδας, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας
Ρόναλντ Κούμαν (53 ετών)Απόδοση 6.00
+ Κέρδισε τα πάντα ως παίκτης κι αρχηγός της ομάδας (1989-1995). Υπήρξε βοηθός του Λ. Βαν Χάαλ. Ξέρει να αναδεικνύει νέους παίκτες. 
Έχει συμβόλαιο με την Έβερτον. Δεν είναι όλοι οι Ολλανδοί Κρόιφ… 
Τίτλοι: 3 Πρωταθλήματα Ολλανδίας, 1 Κύπελλο Ολλανδίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, 2 Σούπερ Καπ Ολλανδίας
Αρσέν Βενγκέρ (67 ετών) – Απόδοση 8.00
+ Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Επιμένει στους νέους παίκτες. Είναι ο πιο έμπειρος απ’ όσους ακούγονται.  
Οι μέθοδοι του θεωρούνται από πολλούς ξεπερασμένες. Έχει πολλά χρόνια να κερδίσει κάποιο μεγάλο τίτλο. Είναι πρώτα μάνατζερ και μετά κόουτς
Τίτλοι: 1 Πρωτάθλημα Γαλλίας, 3 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 6 Κύπελλα Αγγλίας, 1 Κύπελλο Ιαπωνίας, 1 Σούπερ Καπ Ιαπωνίας, 4 Σούπερ Καπ Αγγλίας
Μαουρίτσιο Ποκετίνο (45 ετών) – Απόδοση 8.50

+ Μεταμόρφωσε την Τότεναμ σε διεκδικήτρια της Πρέμιερ Λιγκ 
Πρώην παίκτης και προπονητής της μισητής Εσπανιόλ. Έχει δηλώσει ανοικτά πως δεν θα ήθελε να προπονήσει την Μπάρτσα. Δεν έχει τίτλους στο παλμαρέ του. Το στυλ ποδοσφαίρου που πρεσβεύει είναι πολύ αμυντικό για τα γούστα του Καμπ Νου
Τίτλοι: –
Χόρχε Σαμπάολι (56 ετών) – Απόδοση 5.00

+ Εντυπωσιάζει στον πάγκο της Σεβίλλης. Θεωρείται ο αναμορφωτής της Εθνικής Χιλής, έχοντας αναδείξει παίκτες όπως ο Αλέξις Σάντσες και ο Αρτούρο Βιντάλ.
Υψηλή ρήτρα στο συμβόλαιο του. Η φετινή ήταν η πρώτη του χρονιά σε πάγκο Ευρωπαϊκής ομάδας. Καμία από τις ομάδες που έχει κοουτσάρει μέχρι σήμερα δεν ήταν στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα.
Τίτλοι: 3 Πρωταθλήματα Χιλής, 1 Copa Sudamericana, 1 Copa America
 
ΤΑ “OUTSIDER
Εκτός από τα παραπάνω «φαβορί», το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις για όλα τα …γούστα.
Θα προτιμήσει η διοίκηση κάποιο αγαπημένο παιδί της εξέδρας ή κάποιον «ζωντανό θρύλο» όπως ο Τσάβι Ερνάντεζ ή ο Κάρλες Πουγιόλ; Θα προσπαθήσει να δελεάσει κάποιο μεγάλο όνομα όπως ο Γιούργκεν Κλοπ να αλλάξει «στρατόπεδο»; Ή μήπως θα δούμε την μεγάλη επιστροφή Γκουαρντιόλα και του «τίκι τάκα»; 
Δείτε μερικά από τα “outsider” που «παίζονται» στο στοίχημα:
Λοράν Μπλάν (51 ετών) – Απόδοση 12.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τόμας Τούχελ (43 ετών) – Απόδοση 18.00
Γιούργκεν Κλοπ (49 ετών) – Απόδοση 20.00
Κάρλες Πουγιόλ (38 ετών) – Απόδοση 20.00
Τσάβι Ερνάντεζ (37 ετών) – Απόδοση 25.00
Πεπ Γκουαρντιόλα (46 ετών) – Απόδοση 30.00
ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΛΟΥΙΣ ΕΝΡΙΚΕ
Ο 46χρονος Ενρίκε έγραψε ιστορία στην Βαρκελώνη κατακτώντας πλήθος τίτλων σε μόλις 3 χρόνια με την ομάδα να αποδίδει «διαστημικό» ποδόσφαιρο.
2 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Champions League, 1 Super Cup, 1 FIFA World Club Cup
Με τόσες επιτυχίες είναι βέβαιο πως το έργο του διαδόχου του δεν θα είναι εύκολο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης