Τρεις ημέρες απομένουν για το «ντέρμπι» του χειμώνα στον Ιππόδρομο Αθηνών. Το Winter Challenge Series που θα αναδείξει τους πρωταθλητές διετείς, τριετείς και τετραετείς ίππους της σεζόν, πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στο Μαρκόπουλο και ο ΟΠΑΠ διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει συνολικά οκτώ ιπποδρομίες, σημαντικά έπαθλα, λαμπερούς καλεσμένους και ένα μεγάλο πάρτι με ζωντανή μουσική.

Τι είναι το Winter Challenge

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θεσμός των Winter Challenge ιπποδρομιών, για την ανάδειξη των πρωταθλητών χειμώνα στις ηλικίες των διετών, τριετών και τετραετών ίππων, καθιερώθηκε πέρυσι και επαναλαμβάνεται εφέτος με το έπαθλο της καθεμιάς από τις τρεις ιπποδρομίες να ανέρχεται στις 25.000 ευρώ.

Εφέτος και οι τρεις ιπποδρομίες διεξάγονται την ίδια ημέρα στην ίδια απόσταση, τα 1.400 μέτρα, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους των ιπποδρομιών να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό ιπποδρομιακό υπερθέαμα.

Winter Challenge 4ετών – Απόσταση 1.400 μέτρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα 4ετείς ίπποι διεκδικούν το «στέμμα» στην κορυφαία αναμέτρηση της ημέρας. Η συγκεκριμένη κούρσα αναμένεται συναρπαστική καθώς, εκτός από τον 4ετή πρωταθλητή χειμώνα, ενδέχεται να αναδείξει και τον πολυνίκη ίππο για το 2017. Ο ΑΤΡΕΓΙΟΥ και ο ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ, που συμμετέχουν στο Winter Challenge 4ετών, έχουν από έξι νίκες ο καθένας και είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου του πολυνίκη ίππου της χρονιάς. Στη συγκεκριμένη κούρσα θα κοντραριστούν με τους: ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ, ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ, ΓΟΥΕΙ ΑΧΕΝΤ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟ, ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ, ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ, ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ και ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ.

Winter Challenge 3ετών – Απόσταση 1.400 μέτρα

Επτά από τους πιο ισχυρούς ίππους αυτής της ηλικίας αναμετρώνται για τον τίτλο του πρωταθλητή στην ηλικία των τριών ετών. Ο πρωταθλητής καλοκαιριού, ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΓΚΤΟΥΜΗ, μετά την επιτυχία του στο 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, επιδιώκει να κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Αντίπαλοί του θα είναι ο ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ, ο ΑΣΤΕΡΙΩΝ, ο ΚΑΖΜΕΡ, ο ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ, ο ΟΡΚ, ενώ στη γραμμή εκκίνησης μαζί με τους αρσενικούς ίππους θα παραταχθεί και η φοράδα ΜΕΪ ΣΚΑΪ.

Winter Challenge 2ετών – Απόσταση 1400 μέτρα

Τρεις νεαροί ίπποι διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου διετή. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΟΣ μετρά ήδη δύο νίκες και είναι ο μοναδικός ίππος της ηλικίας του με δύο επιτυχίες. Αντίπαλοί του, ο ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ, που έχει μία νίκη στο ενεργητικό του, και ο ΜΥΘΟΣ που βρίσκεται σε αγωνιστική εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης