Ματς – θρίλερ για την πρόκριση στα ημιτελικά διεξήχθησαν στο Europa League με τις Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ζάλτσμπουργκ και Ατλέτικο να πανηγυρίζουν. Η Άρσεναλ μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε με ισοπαλία 2-2 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, ενώ η Μαρσέιγ κέρδισε 5-2 τη Λειψία και υπερκάλυψε την ήττα με 1-0 από το πρώτο ματς.

Στην Αυστρία η Ζάλτσμπουργκ επικράτησε 4-1 της Λάτσιο, σκοράροντας τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ είχε βρεθεί να χάνει. Έτσι, κάλυψε την ήττα της στη Ρώμη (4-2) από το πρώτο ματς. Τέλος η Ατλέτικο έχασε 1-0 από την Σπόρτινγκ, όμως η νίκη της με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, το όνειρο του Αρσέν Βενγκέρ για την πρώτη ευρωπαϊκή «κούπα» με την Άρσεναλ παραμένει «ζωντανό», έστω κι αν οι «κανονιέρηδες» καρδιοχτύπησαν για 75 λεπτά στη Μόσχα. Σε ένα ματς που θύμιζε πολύ το Ρόμα-Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ έφτασε κοντά σε μία επική ανατροπή μετά το εις βάρος της 1-4 στο «Εμιρεϊτς», αλλά… ο Γουέλμπεκ έβαλε τέλος στις όποιες βλέψεις των Ρώσων και με το τελικό 2-2 οι Λονδρέζοι θα βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής (13/04) στην κλήρωση των ημιτελικών του Europa League.

Με τον Κώστα Μήτρογλου στην αρχική ενδεκάδα, η Μαρσέιγ επικράτησε με 5-2 της Λειψίας και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Τα τρία γκολ στα πρώτα 9 λεπτά της αναμέτρησης συνιστούν τα πιο γρήγορα στα χρονικά του Europa League.

Το 4-2 υπέρ της Λάτσιο στη Ρώμη δεν στάθηκε αρκετό στους Ιταλούς να συνεχίσουν στη διοργάνωση, καθώς η εκπληκτική Σάλτσμπουργκ μέσα σε 20 λεπτά έφερε να πάνω κάτω και με το επιβλητικό 4-1 προκρίθηκε πανηγυρικά στην τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε στην Πορτογαλία με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά το 2-0 υπέρ των «ροχιμπλάνκος» στην ισπανική πρωτεύουσα έστειλε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στα ημιτελικά.

Οι αναμετρήσεις
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Άρσεναλ 2-2 (39′ Τσαλόφ, 50′ Ναμπάμπκιν – 75′ Γουέλμπεκ, 90′ Ράμσεϊ)
Σπόρτινγκ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (28′ Μοντέρο)
Μαρσέιγ – Λειψία 5-2 (6′ αυτ. Ιλσάνκερ, 9′ Σαρ, 38′ Θοβέν, 60′ Παγέ, 90’+4′ Σακάι – 2′ Μπρούμα, 56′ Ογκουστίν)
Ζάλτσμπουργκ – Λάτσιο 4-1 (56′ Νταμπούρ, 71′ Χαϊντάρα, 74′ Χουάνγκ, 76′ Λάινερ – 55′ Ιμόμπιλε)

Τα σκορ των πρώτων αγώνων

Άρσεναλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σπόρτινγκ 2-0
Λειψία – Μαρσέιγ 1-0
Λάτσιο – Ζάλτσμπουργκ 4-2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης