Kυκλοφορεί και… οπλοφορεί ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος σκοράροντας κατά ριπάς τη φετινή σεζόν έγραψε το Σάββατο ιστορία.

Ο φορ της Λέστερ από σήμερα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έχει σκοράρει σε 11 συνεχόμενους αγώνες, καθώς άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 29χρονος επιθετικός της Λέστερ αφαίρεσε το ρεκόρ από έναν παλιό παίκτη των «Κόκκινων Διαβόλων», τον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε βρει δίχτυα σε δέκα διαδοχικά ματς, απο τις 22 Μαρτίου έως τις 23 Αυγούστου 2003.

Το σερί του Ολλανδού απλώθηκε σε δύο αγωνιστικές περιόδους (9 τη σεζόν 2002/2003 και στην πρεμιέρα της 2003/2004), ενώ ο Βάρντι ξεκίνησε από την 4η αγωνιστική της φετινής Premiership, έως και τη σημερινή 14η. Δηλαδή από τις 29 Αυγούστου έως τις 28 Νοεμβρίου.

Απομένει ακομα ένα βήμα για το απόλυτο ρεκόρ του αγγλικού ποδοσφαίρου, το οποίο κατέχει εδώ και 80 χρόνια ο Τζίμι Νταν, με 12 σερί παιχνίδια από τις 24 Οκτωβρίου 1931 έως την 1η Ιανουαρίου 1932.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζέιμς Βάρντι είναι μια πρωτοφανής στα χρονικά περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς μέχρι τα 25 του έπαιζε στην ερασιτεχνική κατηγορία με τη Χάλιφαξ και τη Φλίτγουντ Τάουν.

Το 2012 αποκτήθηκε από τη Λέστερ η οποία τότε μετείχε στο πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας (Championship), δύο χρόνια μετά προβιβάστηκε και έτσι ο Βάρντι σε ηλικία 27 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε ντεμπούτο στην εθνική Αγγλίας, ενώ σήμερα έφτασε τα 14 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές και βρίσκεται στην τρίτη θέση των Ευρωπαϊων σκόρερ που διεκδικούν το «Χρυσό Παπούτσι» με 28 βαθμούς.

 Περισσότερους έχει μόνο ο Πιερ-Εμρίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ με 30 βαθμούς (15 γκολ) και ο Αλεξ Τεϊσέιρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 28,5 βαθμούς (19 γκολ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης