Το VAR (Video Assistant Referee) κάνει ακόμη ένα βήμα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η IFAB, το σώμα που θέτει τους κανόνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου, ασχολήθηκε με το θέμα στη χθεσινή συνάντησή του. Η IFAB ανέλυσε τη μελέτη του Πανεπιστημίου του Λέουβεν (Leuven) σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας στο γήπεδο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά την ετήσια συνεδρίαση της 3ης Μαρτίου, στην οποία θα λάβει επίσης μέρος ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλύοντας νούμερα και στατιστικά στοιχεία τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι θετικά, όπως τονίστηκε τη Δευτέρα από την IFAB, ενώ διευκρινίστηκε ότι ακόμα και οι διακοπές των αγώνων δεν ήταν τόσο μεγάλες, όσο ορισμένοι φοβούνταν.

«Το εξετάζουμε εδώ και καιρό. Αν δοθεί το πράσινο φως, θα είμαστε έτοιμοι» ήταν η απάντηση της FIFA, που σκέφτεται ήδη έναν πιθανό χορηγό, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής Εμπορικής Διεύθυνσης, Φιλίπ Λε Φλοκ.

«Υπάρχουν πολλές φωνές, αλλά τα περισσότερα είναι θετικά σχόλια, ακόμη κι αν ύστερα υπάρξει κάποια διαφορετική άποψη» πρόσθεσε. Εν ολίγοις, αν και δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση, φαίνεται ότι το VAR θα βρεθεί στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης