Το «πάνω χέρι» αναφορικά με την πρόκριση στον τελικό του Europa League, ενόψει των επαναληπτικών της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης απέκτησαν η Βιγιαρεάλ και η Σεβίλλη.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» αν και συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τη Λίβερπουλ στο «Μαδριγάλ» κατάφερε να… τορπιλίσει το συγκρότημα του Κλοπ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Αντριάν Λόπεθ, που είχε μπει ως αλλαγή στην αναμέτρηση στο 74ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον άλλο ημιτελικό, ο οποίος είχε αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων, η κάτοχος του τροπαίου, Σεβίλλη έφυγε με ισοπαλία 2-2 από την έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ και αυτά τα δύο εκτός έδρας γκολ της δίνουν το προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου, καθώς στη ρεβάνς προκρίνεται εκτός από νίκη και με ισοπαλίες 0-0 και 1-1.

Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ 1-0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Γκολ:
90+2′ Άντριαν Λόπεθ (Bιγιαρεάλ)

Κίτρινες: Kόστα (Βιγιαρεάλ)

Βιγιαρεάλ (Μαρσελίνο): Ασένχο, Μάριο, Μπελί (76΄Μουσάτσο), Βίκτορ Ρουίθ, Κόστα, Ντος Σάντος (72′ Καστιγέχο), Πίνα, Μπρούνο, Ντένις Σουάρεθ, Σολδάδο (74′ Άντριαν Λόπεθ), Μπακαμπού.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Μορένο, Λούκας, Άλεν, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο.


Σαχτάρ-Σεβίλλη 2-2

b
Γκολ:
5′ Βιτόλο (Σεβίλλη), 23′ Μάρλος (Σαχτάρ), 36′ Στεπανένκο (Σαχτάρ), 82′ πεν. Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)

Κίτρινες: Εσκουδέρο (Σεβίλλη), Καρίσο (Σεβίλλη)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σερνά, Κούχερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεφ, Στεπανένκο, Μάρλος, Κοβαλένκο, Τάισον, Φερέιρα.

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Σοριά, Μαριάνο, Ραμί, Καρίσο, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Βιτόλο, Μπανέγα, Κονοπλιάνκα (59′ Κρον-Ντέλι-72′ Κόκε), Γκαμεϊρό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης