Μπορεί να λένε ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ένας… Ρονάλντο μπορεί να φέρει την πρόκριση.

Ο Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο αγώνα της «βασίλισσας» με αντίπαλο τη Γιουβέντους, για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε «πράματα και θάματα» στον αγωνιστικό χώρο του «Juventus Stadium και, με δύο γκολ, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη με 3-0 των «μερένχες», που πλέον βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο «CR7» έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του, καθώς βρήκε δίχτυα από την ασίστ του Ίσκο μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, που ήταν επανάληψη του περυσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος διεξήχθη στο Κάρντιφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια οι «μπιανκονέρι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αν και ο Κρόος σημάδεψε το δοκάρι του Μπουφόν λίγο πριν το φινάλε και συγκεκριμένα στο 36′.

Το δεύτερο μέρος πάντως εξελίχθηκε σε «εφιάλτη» για τους «μπιανκονέρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή του κακού για τους Ιταλούς έγινε στο 64΄ με το κορυφαίο γκολ του εφετινού Champions League από τον Ρονάλντο, ο οποίος με ψαλιδάκι από τη σέντρα του Καρβαχάλ άφησε «άγαλμα» τον Μπουφόν, αναγκάζοντας μάλιστα τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον χειροκροτήσουν ιπποτικά…

Σε εκείνο το σημείο οι «μπιανκονέρι» παρέδωσαν τα… όπλα, ενώ στο 66΄ ο Ντιμπάλα τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα γι’αυτούς, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για αντιαθλητικό παίξιμο στον Μπενζεμά.

Ο εφιάλτης των Ιταλών όμως συνεχίστηκε καθώς στο 71΄ από ασίστ του Ρονάλντο ο «κολλητός» του, Μαρσέλο, πέρασε και τον Μπουφόν και «υπέγραψε» τον θρίαμβο της Ρεάλ.

Από κει και πέρα η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έκανε πραγματικό… πάρτι με τον Ρονάλντο να χάνει απίθανες ευκαιρίες για το χατ τρικ, ενώ στο 88΄ το σουτ του Κόβασιτς σταμάτησε στο δοκάρι (δεύτερο στο ματς για τη «βασίλισσα»).

Κίτρινες: Μπεντανκούρ, Ντιμπάλα – Σέρχιο Ράμος, Κόβασιτς

Κόκκινες: Ντιμπάλα (66΄ δεύτερη κίτρινη)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Ασαμόα (69΄ Μάντζουκιτς), Κεντίρα (75΄ Κουαντράντο), Μπεντακούρ, Άλεξ Σάντρο, Ντάγκλας Κόστα (69΄ Ματουϊντί), Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν):
Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς (82΄ Κόβασιτς), Ίσκο (75΄ Ασένσιο), Κρόος, Ρονάλντο, Μπενζεμά (59΄ Λούκας Βάθκεθ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης