Η Τίγκρες νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τη Μοντερέι και κατέκτησε τον έκτο τίτλο πρωταθλήματος στο Μεξικό, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπου η οικοδέσποινα έχασε πέναλτι λίγο πριν από το τέλος. Ο θρίαμβος στο πρωτάθλημα Apertura, που έφτασε και μετά την ισοπαλία (1-1) της Πέμπτης στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, έδωσε στην Τίγκρες τον τρίτο τίτλο σε δύο χρόνια και στον προπονητή Ρικάρντο Φερέτι τον έκτο.

Η Μοντερέι πήρε το προβάδισμα έπειτα από μόλις δύο λεπτά αγώνα με τον Παντόν. Η Τίγκρες όμως ισοφάρισε ύστερα από μισή ώρα με τον Βάργκας και πέντε λεπτά αργότερα ο Φραντσίσκο Μέσα την έβαλε μπροστά στο σκορ. Ο Ουρτάδο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τη Μοντερέι στο 81, αλλά δεν αποδείχθηκε εύστοχος από το σημείο του πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τη Μοντερέι, η οποία είχε την καλύτερη επίθεση και την πιο καλή άμυνα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ουρουγουάη: 51ος τίτλος για την Πενιαρόλ

Η Πενιαρόλ κατέκτησε τον 51ο τίτλο της στην Ουρουγουάη, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ, έπειτα από έναν αποφασιστικό αγώνα, που τελείωσε χωρίς γκολ και νικητή μετά την παράταση. Ακούνα και Πικέρες αστόχησαν για την Ντεφενσόρ, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του Μοντεβιδέο.

Το πρωτάθλημα επρόκειτο να κριθεί την ερχόμενη Κυριακή, έπειτα από αγώνα play-off, μεταξύ της ομάδας με τους περισσότερους βαθμούς όλο τον χρόνο και του νικητή αυτού του αγώνα της Κυριακής μεταξύ Apertura και Clausura. Όμως η Πενιαρόλ είναι η ομάδα που συγκέντρωσε τους πιο πολλούς βαθμούς, γεγονός που καθιστά το play off περιττό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βολιβία: Πρωταθλήτρια η Μπολιβάρ

Η ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Νασιονάλ Ποτόσι ήταν αρκετή για να δώσει στην Μπολιβάρ τον τίτλο στην Clausura της Βολιβίας. Ο Αργεντινός Ρικέλμε έβαλε μπροστά στο σκορ τους επισκέπτες ύστερα από 12 λεπτά, αλλά ο Αλεσαντρίνι ισοφάρισε 24 λεπτά μετά την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Η ισοπαλία όμως ήταν αρκετή για την Μπολιβάρ, που έφτασε τους 44 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη Δε Στρόνγκεστ, μία αγωνιστική πριν από το τέλος της σεζόν. Η νίκη στην Clausura, έναν από τους δύο τίτλους πρωταθλήματος κάθε σεζόν, ήρθε έξι μήνες μετά τη νίκη της Μπολιβάρ και στην Apertura.

Παραγουάη: Πρωταθλήτρια η Τσέρο Πορτένο

Η Τσέρο Πορτένο πανηγύρισε τον 32ο τίτλο της στην Παραγουάη, νικώντας με 3-2 τη Σολ Αμέρικα στο φινάλε του πρωταθλήματος Clausura. Μία επιτυχία που έφτασε με ανατροπή, αφού δύο φορές η νικήτρια βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έτσι συγκέντρωσε 45 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Ολίμπια. Ο θρίαμβος στην Clausura – ένα από τα δύο πρωταθλήματα, μαζί με το Apertura – σημαίνει ότι η ομάδα της Ασουνσιόν θα αγωνιστεί στο επόμενο Copa Libertadores, το Champions League της Νότιας Αμερικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης