Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο Δημήτρης Ιτούδης οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φάιναλ φορ και φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής με δύο τίτλους Euroleague τη νύχτα της 20ής Μαΐου.

Πρώτα, όμως, η «ρωσική αρκούδα» καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό της Παρασκευής (18/5) στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και των τεσσάρων αρχηγών, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για τη «μάχη» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό το 1969 (103-99) στη Βαρκελώνη: «Το 1969 δεν είχα γεννηθεί. Πολλοί θρύλοι, που βρίσκονται εδώ, είχαν παίξει. Τότε είχαμε νικήσει. Είναι δύο ιστορικές ομάδες. Είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ».

Για τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ.: επέστρεψαν οι Νάντο ντε Κολό και Κάιλ Χάινς, εκτός ο Βέστερμαν) και για τις συμβουλές που θα δώσει στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, όταν γνωρίζει πως η αλλαγή του, ο Λέο Βέστερμαν, είναι τραυματίας, είπε:

«Ήταν κρίμα που ο Λέο δεν θα μπορέσει να είναι στο φάιναλ φορ. Ήταν άτυχος. Χρειάστηκε χειρουργείο, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Δείξαμε χαρακτήρα. Δεν είχαμε τον Νάντο και τον Κάιλ στα πλέι οφ. Ήρθαμε πιο κοντά μεταξύ μας. Υπήρξαν παίκτες που βγήκαν μπροστά. Βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αυτό μας έφερε πιο κοντά, μας έκανε πιο δυνατούς. Πιστεύουμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Με τον Σέρχιο μιλάω πολύ. Κάνει τη ρουτίνα του στο παρκέ, μένει και φεύγει τελευταίος. Δεν χρειάζεται να του πεις τι ακριβώς να κάνει. Είμαι πεπεισμένος, όπως και οι συμπαίκτες του, πως θα κάνει τη δουλειά. Στο Game 2 μας έδωσε ώθηση να έχουμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα».

Για τη διαρκή πίεση που έχει ως προπονητής και για το ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μεταξύ των φαβορί, αλλά όχι το Νο1 για το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, επεσήμανε: «Εμείς αυτό κάνουμε. Έχουμε φιλοδοξίες ως ομάδα. Δουλεύουμε σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν σκέφτομαι την πίεση. Θέτουμε νέους στόχους. Γινόμαστε πιο έτοιμοι για τη ζωή, όχι μόνο για το φάιναλ φορ. Όταν έχουμε να κάνουμε με τα πονταρίσματα, θα μπορούσαμε να είμαστε αουτσάιντερ. Δεν θα έδινα πάνω από 25% σε κανέναν. Όταν η μπάλα είναι στον αέρα, τα πονταρίσματα δεν ισχύουν».

Λάσο: «Δύσκολη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς»

Aπό τη μεριά του, ο τεχνικός της «βασίλισσας», Πάμπλο Λάσο, τόνισε πως ήταν μια δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς και προβλήματα, αλλά εξήγησε πως πλέον η ομάδα του βρίσκεται δύο ματς μακριά από τον τίτλο της Euroleague.

Ο προπονητής της Ρεάλ ξεκίνησε τις τοποθετήσεις του στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και αρχηγών του φάιναλ φορ της Euroleague λέγοντας:

«Είναι αλήθεια πως είχαμε μια δύσκολη σεζόν, με πολλά προβλήματα και τραυματισμούς. Στο τέλος ήταν όλοι έτοιμοι να παίξουν. Πάμε σε ένα καλό φάιναλ φορ. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ».

Για τα συναισθήματά του για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, ο Λάσο αρκέστηκε να πει: «Αυτήν τη στιγμή είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να φτάσουμε εδώ. Είναι μεγάλη επιτυχία. Είμαστε δύο ματς μακριά από τον τίτλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης