Ο Λιονέλ Μέσι υπάρχει πιθανότητα να λείψει από την αποψινή αναμέτρηση με τη Βολιβία στη Λα Παζ, επειδή η FIFA παρενέβη επίσημα, προκειμένου να εξετάσει το επεισόδιο που είχε ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με τον τέταρτο διαιτητή στην αναμέτρηση με την Χιλή, ανοίγοντας μία «πειθαρχική διαδικασία», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τιμωρία του.

Η έρευνα ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ, όταν η ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) παρέλαβε σχετική επιστολή από την πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας , όπου σημειώνονται αναφορές των ΜΜΕ για επιθετική, άσεμνη και αγενή συμπεριφορά του Μέσι. Η AFA απάντησε ότι δεν βρήκε επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο αρχηγός της Αργεντινής είχε τέτοια συμπεριφορά, ωστόσο, η FIFA επέμεινε και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. Το ίδιο έκανε και με τους τέσσερις Βραζιλιάνους διαιτητές του Monumental. Ολοι επιβεβαίωσαν την αρχική τους έκθεση και είπαν ότι δεν είχαν ακούσει τον Μέσι να λέει ακατάλληλες λέξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ετσι είτε αλλιώς, η FIFA υπενθύμισε στην AFA, ότι σύμφωνα με το άρθρο 77, «η πειθαρχική επιτροπή έχει δικαιοδοσία να τιμωρήσει παίκτη, αν οι υπάλληλοι δεν πρόσεξαν την λεκτική επιθετικότητα». Η AFA θα πρέπει να απαντήσει σήμερα το πρωί και να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και, στη συνέχεια, η FIFA θα εκδώσει σχετική απόφαση. «Νομίζω ότι ο Μέσι θα παίξει. Δεν βλέπω πολλά επιχειρήματα για να τιμωρηθεί. Η FIFA είναι πολύ σχολαστική. Είναι πολύ περίεργο όλο αυτό», είπε ο πρόεδρος της AFA Αρμάντο Πέρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης