Ο Βραζιλιάνος Κακά σε ηλικία 35 ετών έβαλε οριστικά τέλος στη σπουδαία καριέρα του στα γήπεδα, στην οποία μεταξύ άλλων αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του 2007 από τη FIFA, ενώ κατέκτησε και το Μουντιάλ 2002 με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ήταν ο τελευταίος που είχε την τιμή να αναδειχθεί κορυφαίος του κόσμου, αφού την τελευταία δεκαετία έχει κυριαρχήσει το ντουέτο Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι (από 5 τίτλους ο καθένας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καριέρα του άρχισε στη Σάο Πάολο και μετά από ένδεκα χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν), πέρασε τον Ατλαντικό για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και στο Ορλάντο, στο οποίο και την ολοκλήρωσε.

«Δεν θα είμαι επαγγελματίας παίκτης, ακόμη και αν θα παραμείνω κοντά στο χώρο του ποδοσφαίρου αναλαμβάνοντας ένα νέο ρόλο», δήλωσε ο Κακά κάνοντας αναφορά σε πρόσφατη πρόταση που του έκανε η Μίλαν.

«Θα ήθελα να παίξω κάποιο ρόλο, ίσως μάνατζερ στην ομάδα ή αθλητικός διευθυντής, να έχω δηλαδή ένα συνδετικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ του αγωνιστικού τομέα και της διοίκησης του συλλόγου», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κακά, ως πιστός Χριστιανός που είναι, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter για το τέλος της καριέρας του και το μέλλον του στο άθλημα: «Πατέρα, ήταν κάτι περισσότερο απ΄ ότι θα μπορούσα να φανταστώ. Τώρα είμαι έτοιμος για το επόμενο ταξίδι μου. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης