Mε σκόρερ τη «χρυσή αλλαγή» του Φερνάντο Σάντος, Ρικάρντο Κουαρέσμα η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 της Κροατίας στην παράταση, στον μεταξύ τους νοκ-άουτ αγώνα για τη φάση των 16 του Euro 2016, που διεξήχθη το Σάββατο στο Stade Bollaert-Delelis, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση, όπου στο 118′ σκόραρε το νικητήριο γκολ ο πολύπειρος Πορτογάλος άσος, κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα το συγκρότημα του Τσάτσιτς είχε «αγγίξει» το 1-0 με τον Πέρισιτς (είχε δοκάρι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα προημιτελικά οι Ίβηρες θα βρούν στο… διάβα τους την Πολωνία.



Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα της διοργάνωσης. Η Πορτογαλία είχε στήσει… γραμμή μαζινό προκειμένου να μην αξιοποιήσει η Κροατία τις τεχνικές δυνατότητες που έχει δείξει ότι διαθέτει ως ομάδα, στοχεύοντας να χτυπήσει στην κόντρα.

Μοιραία λοιπόν οι φάσεις ανάμεσα στις δύο εστίες ήταν… είδος προς εξαφάνιση, με την ομάδα του Τσάτσις να περιορίζεται σε μια ανούσια υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του α’ μέρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε να φτιάξει κάπως ο ρυθμός του ματς, καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν πιο ορεξάτες. Η Κροατία στο 62ο λεπτό έφτασε κοντά στο 1-0, με την κεφαλιά του αφύλακτου Βίντα από κοντά να φεύγει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό η Πορτογαλία ζήτησε πέναλτι, όταν ο Στρίνιτς στην προσπάθεια να διώξει κλότσησε μέσα στην περιοχή τον Νάνι.

Πέρνα τούτων ουδέν ωστόσο με το 0-0 να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην κανονική διάρκεια του ματς, που με μηδέν τελικές προσπάθειες στον στόχο (και μηδέν σουτ του Κριστιάνο), άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως το μέχρι τώρα χειρότερο της διοργάνωσης.

Η εικόνα του ματς ήταν ίδια και… απαράλλαχτη στην παράταση μέχρι το 115′ για να ακολουθήσει ένα δίλεπτο, όπου το παιχνίδι πήρε… φωτιά.

Στο 116′ ο Πέριστιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στο ακριβώς επόμενο λεπτό, ο Ρονάλντο στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε σε όλο τον αγώνα, αποκρούστηκε αρχικά από τον Σούμπασιτς και ο Κουαρέσμα που είχε μπει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στα προημιτελικά.

Κροατία-Πορτογαλία 0-1

Γκολ: 117′ Κουαρέσμα

Κίτρινες:
Γουίλιαμ Καρβάλιο

Κροατία (Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Τσορλούκα (120΄ Κράμαριτς), Ράκιτιτς (110′ Πιάτσα), Μόντριτς, Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς (88′ Κάλινιτς), Μπάντελι, Βίντα.

Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο (87′ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (50′ Ρενάτο Σάντσες), Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα (108′ Ντανίλο), Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο



Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης